Turbo Motorlu Toyota GR86 Ortaya Çıktı

0
1308

Turbo motorlu Toyota GR86 modeli sonunda karşımıza çıktı. Akranlarına nazaran daha uygun fiyatlı bir spor otomobil olan GR86’nın kullanıcıları uzun yıllardır modele turbo motor eklenmesi konusunda ısrarcıydılar. Çünkü kullanıcılar, uygun fiyatlı bir spor otomobilinde tam performansını görmek istiyorlardı. Özellikle geçtiğimiz sene daha büyük bir motorla tanıtılan GR86’nın ardından bu istekler oldukça artmıştı. Fakat bu konuda bir ilerleme yoktu. Sonunda GR86’nın turbo motorlu versiyonu üretildi ama satılık değil. Detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Turbolu GR86 Tam Bir Canavar Oldu

Haberlere göre turbo motorlu Toyota GR86 üretimi gerçekleşti. Modelde kullanılan ünite ise GR Yaris ve GR Corolla modellerinde bulunan, 3 silindirli ve 1.6 litrelik turbo. Toyota’nın yaptığı bu takviye ise modeli 300 beygir güce ve 400 Nm torka ulaştırmayı başarmış. Bu bilgiler ışığında ise modelin turbosuz kardeşine oranla yaklaşık 72 beygir daha güçlü olduğunu ve 150 Nm daha fazla torka sahip olduğunu söyleyebiliriz. Buna göre ise turbo motorlu Toyota GR86, atmosferik muadiline göre tam bir canavar durumunda. Kesinlikle bu aracı yollarda görmek keyif verici olacaktır.

Turbo Motorlu Toyota GR86 iç mekan

Turbo Motorlu Toyota GR86 Üretilecek Mi?

Açıkçası GR86’nın tam performansını görmek isteyen kullanıcılar bu bilgilerden sonra kesinlikle bu aracı kullanmak için can atacaklardır. Fakat bu model maalesef satılık değil. Çünkü Toyota bu modeli sadece sentetik yakıtları test etmek ve geliştirmek için kullanıyor. Ama kullanıcıları umutlandıran bir açıklama geldi. Bu açıklamanın sahibi ise Gazoo Racing’in  baş mühendisi Naoyuki Sakamato. Sakamato açıklamasında ”Evet, turbolu bir GR86’yı gelecekte kullanıp kullanmama konusunu düşünüyoruz, ancak şu anda somut bir planımız yok. Şimdilik, sadece karbon nötr yakıtlar geliştirmek için kullanıyoruz.” dedi. Belki de gelecekte model seri üretim bandına biner kim bilir?

Satılık Tüm Toyota Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here