Toyota Le Mans 24’te Üst Üste Üçüncü Kez Kazandı

1
991
le-mans-2020-toyota
le-mans-2020-toyota

Toyota Le Mans 24 saat yarışında üst üste üçüncü kez kazanarak ‘hat-trick’ yaptı. Ayrıca, Vaudois Sebastien Buemi de 24 Saatlik Le Mans yarışını üçüncü kez kazanmış oldu. Başarılı Pilot, Japon Kazuki Nakajima ve Yeni Zelandalı Brendon Hartley ile iyi bir takım kurdu.

Böylece Buemi, ünlü dayanıklılık etkinliğinde 2011, 2012 ve 2014 yıllarında kazanan Schwyzois Marcel Fässler ile birlikte en başarılı İsviçreli oldu. Cenevre Louis Delétraz bireysel olarak 4. sırada bitirdi. Cenevre ikinci sırayı hedefleyebilirdi, ancak bitişe iki saatten az bir süre kala pistten ayrılmak onu epey geri düşürdü.

Toyota Le Mans 24’te Turbo Probleminden Faydalandı

toyota-le-mans-turbo.jpg
toyota-le-mans-turbo.jpg

İkinci sırada yarışan 8 numaralı Toyota, bu önemli gecede bir turbo probleminden 7 No’lu araç yolda kalınca bundan faydalandı. Çünkü, araç yarım saat çukurlarda durmak zorunda kaldı, böylece değerli zamanını kaybetmiş oldu. Ayrıca, Briton Mike Conway, Japon Kamui Kobayashi ve Arjantinli Jose Maria Lopez’den oluşan üçlü, Amerikan Gustavo Menezes, Fransız Norman Nato ve Brezilyalı Bruno Senna’nın paylaştığı Rebellion’un ardından podyumun son sırasını almayı başardı. Böylece İsviçreli takımın yarış otomobili, kazananlara beş tur vermiş oldu.

Buemi İle Toyota Le Mans 24’te Bir Gecede Liderliği Ele geçirdi

le-mans-2020-toyota-beumi
le-mans-2020-toyota-beumi

Sürücüler şampiyonasında Buemi ve iki arkadaşı, kardeş arabada takım arkadaşlarının önüne geçtiler. Yarışın başlığı ise, 12 Kasım’da Bahreyn’de yapılacak final etkinliğinde belirlenecek. Sébastien Buemi’nin 8 numaralı Toyota’sı, Le Mans 24 Saat yarışında bir gecede liderliği ele geçirdi. Ancak, 15 saatlik yarıştan sonra Rebellion’ların tehdidi altında kalmaktan halen kaçabilmiş değil.

Sabah 6’da yapılan yarışta Buemi / Nakajima / Hartley’nin arabasıyla  Senna / Menezes / Nato’lu Rebellion’un no:1’i ile sadece 2 tur ve Louis Deletraz tarafından kullanılan Rebellion no:3’ü arasında 4 turu vardı. Yarı mesafeye kadar çoğu zaman önde giden Conway / Kobayashi / Lopez’li Toyota ise 6 turda 4. oldu. Öte yandan, saat 2: 30’dan kısa bir süre sonra pite dönen Toyota no:7, turboyu değiştirme zamanı olan yarım saat, hareketsiz kalmış oldu.

2021 Yılında Le Mans Fark Yaratacak

le-mans
le-mans

2021, Le Mans 24 saat yarışlarında, fabrikaları dünyanın en büyük dayanıklılık yarışına geri getirecek olan yeni bir Hypercar kategorisinin, sonunda gelişen bir kural seti kombinasyonuna dönüşmesi bekleniyor. İlk yılıyla birlikte  etkinlik çok farklı bir boyuta geçecek. Ayrıca, etkinliğin geleneksel Haziran tarihine dönmesi beklenirken, bu yakın geleceğin sadece dokuz ay içinde başlaması gerekiyor.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here