Otomobil firmaları artık yeni modellerini yavaş yavaş pazarlara sunmaya başladı. Güney Kore devi KIA yeni kompakt SUV modeli olan KIA Xceed Türkiye pazarına sunuldu.

C segmentinde bulunan Ceed ailesinin, bununla beraber dördüncü gövde tipi olan kompakt SUV XCeed, diğer Ceed modelleri gibi Avrupa’da büyüdü. Kompakt gövdeye sahip olan Xceed geniş bir kabin ve bagaj alanı sunmakta. Gelişmiş araç içi özellikleriyle sınıfının en ileri teknolojilerini kullanıma sunuyor. İş böyle olunca rakiplerinin başı birazcık dertte. KIA severler ve yeni araba alacaklar için bunlar önemli detaylar.

xceed

Türkiye’de KIA, C segmentindeki başarısını Yeni XCeed ile de göstermeye devam edecek KIA’nın Franfurkt’taki tasarım merkezinde geliştirilen Xceed ve Slovakya’daki üretim tesislerinde Avrupalı sürücüler için üretilen Yeni XCeed, SUV konforunu hatchback sportifliği ve sürüş ekipmanlarıyla, sürücülerle birleşmeyi bekliyor.

Sportif yapısı ve üst düzey konforuyla benzersiz bir sürüş deneyimi sunan Yeni XCeed, sürücünün çevreye bakış açısı sanki bir ticari araç gibi oldukça geniş. Gelişmiş güvenlik sistemleri ve üstünde kullanılan son teknoloji sistemler diğer araçlardan kendini farklı hissettiriyor.

KIA Xceed – Şehrin Efendisi

xceed

HB ve Suv’un karışımı olan bu model kompaktlığı ile trafikte çok rahat bir kullanım sunuyor. Normal kompakt suvlara göre sanki bir ticari araç bakış açısına sahip bu araç sayesinde sürücünün görüş açısı oldukça geniş.

KIA Xceed, diğer Ceed modellerinde aynı olan dingil mesafesine sahip. Fakat gözle görülmeyen farkı ise önden 25 mm, arkadan ise 60 mm daha uzun olması. Oldukça büyük ve dikkat çekici ön ızgara , hava girişleriyle sınıfında iddialı bir görünümü var.

İç Mekan

xceed

XCeed; 12,3 inç dijital gösterge paneli, 10.25 inçlik HD multimedya ekranı, standart sunulan yan deri koltukları, panoramik sunroof,  ve yeni bluetooth fonksiyonları; dahası sesli komut ile müzik, mesaj, arama opsiyonları, Apple Car Play ve Android Auto uyumlu teknolojisiyle diğer kompakt suvlar arasında büyük ölçüde farklılıklara sahip.

Motor ve Tüketim

İlk başta ülkemize  1.6 litre dizel motor ve 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman seçeneğiyle satışa sunulacak. Yakıt tüketimi olarak baktığımızda çok iyi bir senaryo ile karşılaşıyoruz.136 beygir gücündeki 1.6 litre dizel Smartstream motorla gelen XCeed, 100km’de yalnızca 4,4lt yakıt tüketimiyle fark yaratıyor.

Teknik Veriler

Motor
Silindir hacmi: 1.598cc

Maksimum güç: 136PS, 4.000 d/d

Maksimum tork: 320Nm, 2.000 – 2.250d/d

Şanzıman

Yedi vitesli çift kavramalı otomatik şanzıman (7DCT)

Performans

Maksimum hız: 198km/saat

Hızlanma 0-100km/s: 7,5sn

Yakıt tüketimi
Karma yakıt tüketimi: 4,4lt – 4,6lt / 100km

CO2 emisyon salınımı (karma): 117 – 122gr

Boyutlar (mm)

Uzunluk – Genişlik – Yükseklik: 4.395 – 1.826*- 1.495**

*yan aynalar hariç

** 18 inç jant ile

Aks / Dingil mesafesi: 2.650

Jant ve Lastikler

18inç alaşım jant, 235/45 R18 lastik

Kaynak: KIA

İkinci El KIA SUV Fiyatları

 

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here