88. kez gerçekleştirilen Le Mans 24 Saat yarışını Toyota kazanırken Salih Yoluç kendi kategorisinde birinci oldu!

Maraton koşunun motor sporlarındaki karşılığı kabul edilen Le Mans 24 Saat Yarışları bu sene de sona erdi. TF Sport takımında yarışan Salih Yoluç kendi klasmanında birinciliği elde ederek ülkemize büyük gurur yaşattı. GTE Am kategorisinde yarışan 35 yaşındaki başarılı sporcu, Le Mans’ta yarış kazanan ilk Türk pilot oldu.

24 Saatte 339 Tur Atıldı

Cumartesi günü 15:30’da başlayan, pazar günü 15.30 da sona eren yarış boyunca 24 saatte 13,626 kilometrelik De la Sarthe Pisti’nde tam 339 tur atıldı. Takım arkadaşları Jonathan Adam ve Charlie Eastwood ile 24 saat boyunca pistte ter döken Yoluç ve takımı GTE-Am kategorisinde zafere ulaştı genel klasmanda 24. oldu. 90 numaralı Aston Martin Vantage aracıyla gece turlarında birincilik pozisyonuna yükselen yoluç ve takım arkadaşları maratonun geri kalanında geriye düşmedi. Bir ilke imza atılan otomobilin üzerinde Ay-Yıldızlı Türk bayrağımız ve Mustafa Kemal Atatürk’ün atla şahlandığı silüeti yer alıyor.

Le Mans

Yarışın Geri Kalanı

24 saat süren yarışı kazanan Toyota takımının 8 no’lu aracı oldu. Yine Toyota’nın 7. ekibinin yarışı önde götürürken yaşadığı turbo sorunu sebebiyle geriye düşmesi sonucu 8.ekip yarışı lider bitirdi. Bu galibiyet Toyota takımının 8 numaralı aracının ard arda kazandığı 3. zafer oldu. LMP2 sınıfında liderliği bırakmayan 22 numaralı United Autosports kazandı. GTE Pro sınıfında ise uzun zamandır lider durumunda bulunan 97 numaralı Aston Martin ekibi zafere ulaşmayı başardı.

 

 

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here