Volvo yeni elektrikli araçlarını EX90 tanıtımı sırasında tanıttı. Firma bu tanıtım sırasında köşeye park etmiş iki adet SUV’sini gösterdi.

Volvo’nun Yeni Elektrikli SUV Araçları

Volvo, daha önce XC90 modelinin devamı niteliğinde ki elektrikli EX90 modelinin tanıtımını yapmıştı. Bu tanıtım sırasında firma, karanlık bir köşede iki adet park edilmiş yeni SUV modellerini gösterdi.

Bu sırada araçların arka tarafında 2023 yazısı bizleri karşıladı. Bu da bizlere gösteriyor ki firma 2023 yılında iki adet SUV araç tanıtımı daha yapacak. Şu an için kesin şeyler söylemek pek mümkün olmasa da sektör kaynakları bu modellerin elektrikli araçlar olacağını ifade ediyor.

Volvo’nun Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi’ne yapmış olduğu ticari marka başvurusuna göre tamamen elektrikli bir SUV ailesi görebiliriz. Volvo adlandırma konusunda C harfini çıkarmaya karar verdi. Bu yüzden bu ticari marka başvurusunun yanlış olduğu ortaya çıktı.

Volvo’nun Gelecek Planları ve Araçlar Hakkında Muhtemel Bilgiler

Ancak yine de sektör kaynakları bu modellerin EX40 ve EX60 olacağını söylüyor. Volvo’nun Recharge ismi ise Avrupa Birliği’nin 2035 yılına kadar geleneksel motorlarının yasakladığı tarihten önce plug-in hibrit modelleri için kullanılacak.

Volvo 2030 yılına kadar ise tüm araçlarını tamamen elektrikli hale getirmeyi planlıyor.

Volvo Yeni Elektrikli

Karanlık halde paylaşılan resimlerden pek bir şey söylemek olası değil. Ancak sektör kaynakları sol tarafta ki küçük aracın muhtemelen EX40 olacağını söylüyor.

İlerleyen dönemlerde kompakt Crossover elektrikli araç segmenti ilgi çekecek. Bu yüzden Volvo bunu fırsata çevirmek istiyor.

Resmin sağ tarafında ki ise muhtemelen EX60. Sektör kaynakları bu aracın XC60’ın yerini alması için fazla küçük olduğunu söylüyor. Ancak bu araç tam elektrikli bir EX60 olabilir.

Volvo’nun satış rakamlarına bakacak olursak ilginç şeylerle karşılıyoruz. Öncelikle Volvo tüm satışlarının %44 kadarını Recharge modelleri üzerinden yapıyor. Yani kullanıcılar pek çoğu elektrikli Volvo modellerini diğer Volvo modellerine göre tercih ediyor.

Aşağıdaki videonun son saniyelerinde yeni elektrikli Volvo araçlarını görebilirsiniz.

Bir diğer rapora göre ise XC60 satış rakamlarında önde gidiyor. Bu nedenle firma elektrikli araç modellerine daha fazla ağırlık vermesi muhtemel.

Sıfır KM Volvo Araç Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here