Dünya Lideri Tesla Elektrikli Otomobil Satışında da Zirvede

0
1196
tesla

Elektrikli otomobilde dünya lideri Tesla oldu. InsideEVs internet sitesi 2022’nin ikinci çeyreğindeki elektrikli otomobil satışlarına dair bir rapor paylaştı. Yayınlanan rapora göre 2022’nin ikinci çeyreğinde elektrikli otomobil satışlarında zirvede Tesla bulunuyor. Diğer yandan ise devam eden yarı iletken kıtlığı, tedarik zinciri sorunları ve Çin’deki Covid karantinalarına rağmen elektrikli otomobil satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre arttı. Detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Zirve Yine Tesla’nın Oldu

InsideEVs internet sitesinin 2022’nin ikinci çeyreğindeki elektrikli otomobil satışlarına dair yayınladığı rapora göre elektrikli otomobil satışları attı. Elektrikli araç satışlarında 254.695 otomobil satışı ile dünya lideri Tesla oldu. Tesla, geçen yılın aynı dönemine göre ise satış rakamlarını %27 oranında arttırdı. İkinci sırada ise 180.296 adet elektrikli otomobil satışı ile BYD yer alıyor. Çinli markanın yıldan yıla büyüme oranı ise %228 olarak açıklandı. Açıklanan rapora göre BYD %228 yıllık büyüme oranı ile çok büyük bir başarı sağladı. Ayrıca şirket bu başarı ile Volkswagen Group’u (Volkswagen, Audi, Porsche, Skoda ve SEAT) geride bıraktı. Listede üçünü sırada ise Volkswagen Group bulunmakta. VW, 118.000 adet elektrikli araç satışı ile bu sırada bulunuyor. Alman otomobil devinin elektrikli otomobil satışları ise yıllık bazda %6.3 artış sağladı.

Elektrikli Otomobilde Dünya Lideri Tesla

Elektrikli Otomobilde Dünya Lideri Tesla, Gelirini de %42 Arttırdı

Diğer yandan ise elektrikli otomobilde dünya lideri Tesla, 2022’nin ikinci çeyreğine ait bilançosunu açıkladı. Buna göre, şirketin geliri 2022’nin ikinci çeyreğinde 2021’in aynı dönemine kıyasla yüzde 42 arttı. Bununla beraber şirketin geliri 16,9 milyar dolara çıktı. Tesla, geçen yılın ikinci çeyreğinde ise 11,9 milyar dolarlık gelir açıklamıştı. Fakat şirketin geliri, yılın ilk çeyreğine göre yüzde 10 azaldı. Tesla, bu yılın ilk çeyreğinde 18,8 milyar dolarlık gelir elde etmişti. Diğer yandan ise şirketten yapılan açıklamaya göre şirketin sahip olduğu Bitcoin varlığının yüzde 75’inin ise satıldığı kaydedildi.

 

Tüm Elektrikli Araç İlanlarını İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here