Elektrikli Kamyonet Üretmek İçin Toyota, Suzuki ve Daihatsu Bir Arada

0
1718
Elektrikli Kamyonet Üretmek İçin Toyota, Suzuki ve Daihatsu Bir Arada

Elektrikli kamyonet üretmek için Toyota, Suzuki ve Daihatsu bir araya geldi. Japon otomobil şirketleri Commercial Japan Partnership Technologies ile bir araya gelerek çevre dostu kamyonetler üretmek için kolları sıvadı. Bu kapsamda 2023 yılında elektrikli bir ticari kamyonet üretmeyi hedefliyorlar. Bu kararda giderek yaygınlaşan elektrikli araç pazarının payı büyük. Genellikle elektrikli araç denilince akıllara otomobillere gelse de durum bundan ibaret değil. Toplu taşıma ve lojistik araçlarında da elektrifikasyon için artık somut adımlar atılıyor. Bu nedenle pazarda elini güçlendirmek isteyen Japon otomobil devleri de bir proje kapsamında bir araya geldi. Bu projenin temel hedefi hafif ticari bir kamyonet üretmek. Toyota’nın önderlik yaptığı bu işbirliğinde Suzuki, Daihatsu da yerini aldı bile.

Hafif Ticari Elektrikli Kamyonet Üretimi Çok Yakında!

 

 

Elektrikli Kamyonet Üretmek İçin Toyota, Suzuki ve Daihatsu Bir Arada

Japon markalar yeni çevre dostu ticari araç için çalışmaya şimdiden başladılar. Suzuki ve Daihatsu hali hazırda küçük ticari araçlar üretme konusunda deneyimli. Ayrıca Toyota da her türlü elektrikli güç mekanizmasına sahip. Hepsinin kendi deneyimleri ile ışık tuttuğu projede enerji yönetim sistemleri de uzmanlıkla yapılacak. Böylece hem uygun fiyatlı hem de çevre dostu bir Japon araç piyasada yerini alacak.

Karbon Nötr Bir Dünyaya Doğru

Elektrikli Kamyonet Üretmek İçin Toyota, Suzuki ve Daihatsu Bir Arada

 

Bu çalışmalar başta Toyota olmak üzere Suzuki ve Daihatsu’nun karbon nötr şirketler olmalarını sağlayacak. Yeni elektrikli kamyonet modeli ile orta mesafede lojistik işlemlerinin karbon ayak izi sıfıra doğru azalacak. İlk olarak süpermarketler için taşımacılık yapması planlanan yeni modelin enerji yönetim sistemleri etkili olacak. Bununla birlikte konum bilgisi ve trafik bilgisinin yanı sıra batarya durumu da sürekli kontrol altında olacak. Böylece olabilecek en verimli taşımacılık işlemi gerçekleşmiş olacak. Son olarak dünya genelinde lojistik araçlarda elektrikli tahrik sistemlerine de örnek olmuş olacak.

2. El Kamyon & Kamyonet Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here