Dolu Yağışı Sonrası Hasarlı Araç Sahipleri Neler Yapmalı?

4
63677
Bugün İstanbul ve çevresinde etkili olan yağış sebebiyle pek çok ev, dükkan ve araç hasar aldı. Özellikle trafikte seyir halindeyken ya da park halindeyken pek çok araç ciddi şekilde hasar gördü. Yaklaşık 5 dakika boyunca kesintisiz olarak süren dolu yağışı, trafiği uzun süre kilitledi.

1Dolu Nedeniyle Hasar Gören Aracınızı Tamir Ettirmek İçin Çok Beklemeyin!

Uzmanlar uyarıyor; dolu yağışının sebep olduğu kaporta göçükleri hızlıca onarılmazsa zamanla çürümeye neden olabilir. Bu nedenle bir an önce hasarınızı tespit edin, sigorta şirketinizle görüşün ve onarım işlemlerine başlayın. Özellikle yaklaşan kış mevsiminde söz konusu göçükler çürüme yapacaktır.

2Dolu Yağışı Hasarını Sigorta Karşılar mı?

Araçların özellikle dış kısmında yani kaporta, cam ve far sisteminde hasara neden olan dolu yağışı sonrası araç sahipleri sigorta şirketlerine başvurmaya başladı. Peki, Kasko Sigortası ya da Trafik Sigortası doğal afetlerin neden olduğu hasarları karşılıyor mu ya da ne ölçüde karşılıyor?

3Kasko Araç Hasarını Karşılar mı?

Kasko poliçeniz, doğal afetlerin neden olacağı hasarları karşılamak üzere bir genişletilmiş sigorta poliçesi ise hasar için sigorta şirketinizden yardım alabilirsiniz. Bu amaçla sigorta şirketinizle görüşüp size hasar sonucu nasıl bir teminat kapsamı sunacaklarını detaylı olarak öğrenebilirsiniz. Ancak standart kasko poliçeleri, doğal afetler sonucu meydana gelen hasarları karşılamaz.

4Dolu Yağışından Hasar Gören Aracım İçin Trafik Sigortasından Yararlanabilir miyim?

Trafik Sigortası araç hasarını karşılar mı sorusunun yanıtı ise, ‘hayır’. Çünkü, Zorunlu Trafik Sigortası, sigortayı yaptıranın diğer araçlara ve yolcu ya da sürücülere vereceği hasarı karşılamak üzere kurgulanmış bir sigorta türüdür.

5Dolu Yağışından Hasar Gören Araçlar İkinci Elde Satılır mı?

Elbette bu olayda zarar gören araçlar onarılsa bile ikinci el değerleri düşecektir. Ancak onarım yapılmadan durumu fotoğraflayarak ya da videoya alarak kaydetmeniz önemli. Çünkü araç tavan dahil tamamen boyanacağı ve onarılacağı için satışta takla attığınız ya da ağır bir kaza geçirdiğiniz düşünülebilir. En azından bu durumu önlemek üzere böyle bir önlem alabilirsiniz. Böylece aracın yürüyen aksamında sorun olmadığını ve sadece kaportada dolu yağışı sebebiyle hasar olduğunu kanıtlayarak aracın bir nebze ikinci el değerini koruyabilirsiniz.

6Şiddetli yağış sonrası hasarlı araç sahipleri neler yapmalı?

Öncelikle dolu yağışının neden olduğu araç hasarını detaylı olarak tespit edin. Bu amaçla aracınızı detaylı olarak incelediğiniz bir video kaydı alın. Ayrıca bazı evraklar için çıktı alacak şekilde fotoğraflar da çekin. Ardından Kasko poliçenizi inceleyin ve Doğal Afet Sigortası kapsamı var mı bakın. Eğer varsa hemen sigorta şirketinizi arayın ve hasar onarım işlemlerine başlayın.

7Dolu Vurmuş Araçları Kasko Öder mi?

Bu sorunun yanıtı aslında çok basit: eğer doğal afet teminatı varsa öder.

4 YORUMLAR

  1. […] Dolu yağışı sonrası araç sahiplerinin yapması gerekenler konulu içeriğimizi daha önce paylaşmıştık. Şimdi de dolu yağışı olma ihtimaline karşı ne gibi önlemler alabilirsiniz konusuna odaklandık. Yurt dışında özellikle de Avrupa’da benzer olaylar sıklıkla yaşanıyor. Bu nedenle yetkililer araç sahiplerini araçlarını doludan nasıl koruyacakları konusunda uyarmak üzere uyarı tabloları hazırlıyorlar. Biz de bu tablolardan yola çıkarak sizin için bir tedbirler listesi hazırladık. […]

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here