Bu Lamborghini Huracan Hayat Kurtarıyor

0
683

İnternette karşımıza çıkan çoğu süper araba ya lüks özellikleri, ya çok güçlü motorları yada ulaştıkları akıl almaz hızlarıyla öne çıkıyor. Bugünkü haberimize konu olan Lamborghini Huracan ise benzerlerinden çok daha farklı bir niteliğe sahip. Bu otomobil ve sürücüsü hızıyla başka süper arabaları alt etmiyor, taşıdığı organlarla hayat kurtarıyor. Dünya’da bazı ülkeler var ki polis envanterindeki arabalarla şov yapıyor. Bu bağlamda akla gelen ilk polis departmanı Dubai Polisi olsa da İtalyanların envanterinin de onlardan eksik kalır yanı yok.

Garajlarında bir Lamborgini Huracan’a sahip olan İtalyan Polisi belki de bu aracı kullanabileceği en faydalı şekilde kullanıyor. Diğer polis otomobilleri günlük polis işlerinde kullanılırken bu süper otomobil, nakil olacak bir böbrek ya da herhangi bir organ taşımak için bekliyor.

Lamborghini

Nakledilecek organlar Lamborghini Huracan ile taşınıyor.

Bu operasyonlardan sonuncusu Padua’dan Roma’ya gitmesi gereken bir böbrek için yapıldı. Bunu gerçekleştirmek için Lamborghini’nin 320 km/s maksimum hıza ve 0’dan 100 km/s hıza 2.8 saniyede çıkan otomobili Huracan’dan yararlanıldı. Amacına uygun olarak dizayn edilen, bagaj kısmı soğutuculu Huracan; yol boyu ortalama 240km/s hızla, yaklaşık 450 km’lik yolculuğu, 2 saatten biraz daha fazla bir sürede tamamladı.

Polis, yolculuğun bir videosunu tweet atarak ve bir hayatı kurtarmak için “süper güçlere değil, dayanışma, teknoloji ve verimlilik yardımına da ihtiyacınız olduğuna” işaret ederek en son atılımını kutladı.

Ulusal Organ Nakli Merkezi’nden (CNT) Alessandro Nanni Costa, “Otoyol Polisinin katkısı, özellikle canlı vericilerden gelen böbrekler durumunda hayati önem taşıyor” dedi. CNT, organ transferlerinin yüzde 60’ının hava yoluyla gerçekleştiğini, ancak böbreklerin vücut dışında daha uzun süre hayatta kaldığını ve bu nedenle karayoluyla taşınabileceğini söyledi.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here