Bayilere Gitmeyin! Volkswagen Golf Yok!

0
2233
Volkswagen Golf

Volkswagen Golf, C segmenti hb versiyonların en iddialı otomobillerinden biri olarak göze çarpıyor. Yalnız an itibari ile bu otomobili hiç bir bayiden bulamamakla birlikte, sıfır satışının tamamen bittiğini söylemek gerekiyor. Volkswagen bayilerinde Golf satışının olmadığını ve sipariş almadıklarını söyleyen yetkililer, ne zaman siparişlerin açılacağını henüz bilmediklerini söylediler.

Volkswagen Golf

Golf 8 ‘in arifesinde çok erken biçimde üretimi bitiren Alman firmanın bu kararında çok büyük maddi kayıplara uğrayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan yetkililer, Ana firma distribütöründen herhangi bir açıklama yapılmadığı ve fabrikalarla iletişimde bulunamadıklarını aktardı. Aktarılan bilgilerde ise artık hiç bir fabrikanın Golf 7.5 üretimi kesinlikle yapmayacağı ve bu otomobilin üretim platformlarının kapatıldığı yönünde bilgiler geliyor.

Golf

Volkswagen Golf Ne Zaman Gelecek?

Volkswagen Golf ne zaman gelecek sorusuna yanıt olarak cevap veren yetkililer açıklamalarında yılbaşı yani 01.01.2021 tarihine dikkat çekerek yeni Golf’lerin beklendiğini açıklandı. Bu tarih süresini müşterilere söyleyen bayi yetkilileri model için herhangi bir işlem yapmayarak sipariş almadıklarını da belirtmek durumunda kaldılar. Yani kesin olmamakla birlikte Yeni Golf 8’i yollarda 2021’in 3. ayına doğru göreceğiz anlamına geliyor. Türkiye siparişlerini henüz açmayan Golf 8 için ise henüz bir tarih verilmeyerek liste alınmadığını belirtelim.

Golf

Volkswagen’in yeni tasarım diline sahip olacak model için, özellikle Türk kullanıcılar büyük bir heyecan içinde otomobili bekliyorlar. Türk otomobil pazarında büyük bir yeri bulunan Alman marka, bu ilgi çekici pazar için nasıl bir tutum sergileyeceği ise büyük bir soru işareti olarak karşımızda duruyor.

Yeni Golf 8  ‘in Fiyatı Nasıl Olacak?

Yeni Golf 8 için fiyat babında bir bilgi bulunmamakla birlikte, en kesin söylemde bulunan yetkililer, Volkswagen Golf 7.5’in en son yayınlanan fiyat listesinden daha pahalı olacağı yönünde olduğu kesin olarak biliniyor söyleminde bulunuldu. Öte yandan yeni gelen ÖTV düzenlemesi ve muhtemel gelmesi beklenen motor seçeneklerini de göz önüne alırsak otomobilin ülkeye giriş matrahı, büyük vergi dilimine giriyor. Kur güncellemesine de bakıldığında kesin olarak söylenebilecek bir söz var ki Golf 8’in çok cep yakan bir otomobil olacağı.

 

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here