Yeni nesil Volkswagen Golf, 2019 yılında tanıtılmıştı. Golf, Euro NCAP testlerinden başarıyla geçerek beş yıldız aldı. Fakat Euro NCAP testlerinin değerlendirmeleri sadece üç yıl sürüyor. Alman otomobil devi Volkswagen, Golf modeline merkezi bir hava yastığı ekleyerek güvenlik donanımlarını arttırdı. Tekrar güvenlik testlerinden geçen 2022 Volkswagen Golf, Euro NCAP’ten tekrar 5 yıldız almayı başardı.

21 Euro NCAP Testinin 14’ü Tekrar Yapıldı!

volkswagen golf euro ncap

2020 yılı itibariyle Avrupa dayanıklılık testlerini gerçekleştiren Euro NCAP yeni prosedürlere geçiş yapsa da Golf’ün 3 yıl süren 5 yıldızı hala geçerli sayılıyor. Fakat aynı model üzerinden eklenen merkez hava yastığı ile aktif gergili emniyet kemeri gibi güvenlik güncellemeleri ile tekrar test ediliyor. Euro NCAP tarafından yapılan 21 testin 14’ü tekrar yapılarak güncel hale getirildi. Böylelikle Volkswagen Golf, tekrar güvenlik testlerinden 5 yıldız alarak sonuçları güncelledi.

  • Yetişkin korumasında yüzde 88,
  • Çocuk yolcu korumasında yüzde 87,
  • Zarar görebilecek yol kullanıcıları kategorisinde yüzde 74,
  • Güvenlik yardımcıları kategorisinde yüzde 82 başarı elde edildi.

Volkswagen Golf Artık Merkezi Hava Yastığına Sahip

Güvenlik sistemlerinin test edilmesiyle birlikte artık Golf ailesi merkezi hava yastığına sahip oldu. Volvo araçlarda görmeye alışık olduğumuz bu tip güvenlik sistemlerinin kullanımı her geçen gün daha da artıyor. Üstelik 8. nesil Golf ile birlikte otonom acil durum frenlemesi, adaptif hız sabitleyici, şerit yardımı aktif kör nokta uyarısı gibi diğer güvenlik donanımları da birlikte gelecek.

Euro NCAP testinde önden çarpmada sağlamlık geçer not aldı. Fakat önden ve yandan çarpmalarda rakamlar tam sınırda bir değer dikkat çekiyor. Onun dışında diğer bölümlerde yeterli sonuçlar alınmış. Ek olarak herhangi bir kaza durumunda yayalar için yeterli koruma sağladığı tespit edilmiştir. VW Golf’ün otomatik acil frenlemesi, çoğu senaryoda kazaları önleyerek yayalara, bisikletli yolculara ve diğer araçlara da iyi sonuçlar vermiştir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here