Aston Martin Yarış Simülatörü Fiyatı Şok Etti!

0
795
Aston Martin AMR-C01 Görünüm

Aston Martin, dünyanın en iyi otomobil modellerinden bazılarına imza atan, herkesin ismen bildiği çok özel otomotiv üreticisi. Bu sefer adını o muhteşem arabalarından dolayı değil, bir video simülasyon sisteminden dolayı işitmiş durumdayız. Bu modern sistem öyle bir gerçeklik hissiyatı veriyor ki, oyuncu kendini pistte zannediyor. Bu ünlü simülatöre yakından baktığımızda inanılmaz bir uzay mekiği gibi kullanıcısını sarıyor konumda gözüküyor. Sadece kullanıcını sarmakla yetinmiyor, yapılan hamleleri yapay zekada ile sentezleyerek fiziksel hamleleri kullanıcısına yaşatıyor. Dünya oyun lansmanında farklı bir çağa girdiğimiz dönemde bu kadar büyük ve güçlü otomobil markasının bu yarışa dahil olması diğer markalardan da hamleler gelebilir şeklinde yorumlanıyor.

Aston Martin AMR-C01 Profil

Aston Martin Simülatörün Özellikleri.

Aston Martin bu seferde yaptığı yarış simülatörü ile gündemde kalıyor. Curv Racing Simulators ile ortaklaşa üretilen AMR-C01 isimli yarış simülatörü, aktarıldığı kadarıyla toplam 150 tane üretilecek bi tasarım harikası olarak gözüküyor. 150 adet olarak sınırlı üretim olmasından kaynaklı dünyanın en değerli yarış simülatörü olan model çok büyük teknolojik donanımları kullanıcılara sunuyor. Yarış simülasyonlarını çok ciddiye alan oyuncular pro olarak ve bu simülasyonları kullanarak antrenman yapan gerçek yarış pilotları bile için uç noktada yer alan AMR-C01 modeli gerçekten gerçek bir yarış deneyimi sunmak için hazırlandı. Firmanın otomobillerinden de bildiğimiz kadarıyla, simülatörün gövdesi tamamen karbon fiber materyalinden meydana gelecek. Monokok bir gövde tasarımına sahip bu yarış simülatörü tam bir uzay mekiği donanımında yer alıyor. Ana gövdenin yanı sıra diğer bir çok bölümünde de kaliteli materyaller mevcut konumda. Ana gövdeye bağlı ultra geniş açılı monitöre, Formula 1 tasarımı bir koltuk tarafında sarmalanırken her şeye  aynı zamanda hükmediyorsunuz.

Aston Martin AMR-C01
AMR-C01

 AMR-C01’in Fiyatı.

AMR-C01 kullanırken oturma pozisyonu firmanın süper lüks yarış otomobili Valkyrie’nin ölçülerinde tasarlanmış konumda. Formula 1 arabalarının direksiyonlarından biri de konsola monte edilmiş. Modelin 2020 yılının son aylarında siparişlere açılıp teslimatlara başlanacağı da söylenenler arasında yer alıyor. Bu uzay mekiğinin fiyatı ise 74 bin dolar civarında olduğu belirtiliyor. Güncel kur üzerinden hesaplarsak vergiler hariç 550 bin TL civarı bir paraya tekamül ediyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here