İngiliz’in SUV’si Türkiye Showroomlarında!

Son dönemde yükselişe geçen SUV pazarı, markaları da harekete geçirdi. ”Yüksek” otomobillere olan ilgi arttıkça, piyasada yeni modeller ile karşılaşıyoruz. İngiliz premium otomobil üreticisi Aston Martin de bu furyaya katıldı ve geçtiğimiz sene DBX modelini tanıttı. Aston Martin DBX, markanın ilk SUV modeli olma özelliğini taşıyor. Yeni Aston Martin modeli Avrupa’dan sonra şimdi de Türkiye’de satışta.

aston martin dbx

Aston Martin DBX 5 Ay Sonra Showroomlarda!

Aston Martin tarafından geliştirilen DBX, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yoğun ilgi gördü. Şu anda siparişlerini toplayan model, 5 ay sonra Aston Martin Turkey showroomlarında olacak.

aston martin dbx

“Spor otomobil ruhuna sahip bir SUV”

D&D Motorlu Araçlar Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Kaya, DBX’i “Spor otomobil ruhuna sahip bir SUV” olarak tanımlıyor. Tüm Aston Martinlerde olduğu gibi kendine özgü şasi ve gövde yapısı ile öne çıkan DBX, başka hiçbir marka ile ortak bir platform kullanmamasının avantajlarına sahip. Tasarımcılara özellikle süspansiyon sistemini tasarlarken çok fayda sağladığı, özgürce hareket etme imkanı verdiği, sonuç olarak da bu arka süspansiyonlarda ağırlık merkezini daha aşağı çekmelerine olanak sağlarken diğer yandan da 638 litre ile rakiplerinin çok üstünde bir bagaj hacmi sağladığı açık. Aston Martin mühendisliği DBX’i 1 derece başına 27.000 NM burulma sertliği ile de sınıfının en yükseğine taşımakta… Ayrıca 54:46 ağırlık dağılımı ve 9 ileri standart tam otomatik şanzıman aracın dinamizmini körüklerken 3 odacıklı havalı amortisörler de konfordan ödün vermemesini ve farklı sürüş modlarına adapte olmasını sağlıyor. Kör nokta uyarı sistemi, şerit takip, otomatik uzun far sistemi gibi birçok elektronik güvenlik opsiyonu da DBX’te yine standart olarak gelen özellikler arasında.”

aston martin dbx

İkinci el satılık Aston Martin modelleri

Yola Çıkamayan Otomobil: Aston Martin Vulcan

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here