İkonik otomobilin 40. yıldönümünü kutlamak için tam zamanı. Geleceğe dönüş filminden hatırladığımız DeLorean DMC-12 yeni tip üretimi ile yollarda olacak. Geçmişte üretimi ile çalkantı uyandıran markanın iflası ile de yankı uyandıran DeLorean modelini yeniden görmeye hazır mısınız?

Ünlü İtalyan stil evi Italdesign, ünlü Nissan GT-R rozetinin 50. yıl dönümünü kutlamak istedi. Bu nedenle GT-R Nismo’ya dayanan aşırı derece güzel Nissan GT-R 50’yi ortaya çıkardı. Adından da anlaşılacağı gibi sadece 50 adet örnek yapılıyor. Aracın güzel gövdesi, Japon spor otomobilin daha modern görünmesini sağlıyor. Yeni nesil Nissan GT-R’nin gelmesini beklemeyi kolaylaştırırken, 3.8 litrelik çift turbo V6, 710 beygir gücüne yükseltildi.

İkonik Otomobilin 40. Yıldönümünü Kutlamak İçin Tam Zamanı

GT-R 50’nin müşteri teslimatları başlamak üzereyken Italdesign, bir otomotiv ikonunu unutmadı. DeLorean DMC-12’nin yıldönümünü de kutlayan bir sonraki tasarım projesini takdim ediyor.

21 Ocak 2021, 1981’de üretim hattından çıkan ilk DeLorean DMC-12’nin 40. yıldönümünü kutladı. 40 yıl sonra, Italdesign, ikonik DeLorean’ın modern bir versiyonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor gibi görünüyor.

Italdesign, sosyal medyada projeye “Zamanın Ötesinde Vizyon” olarak atıfta bulundu. “Otomotiv tarihinin bir ikonunu kutlamanın (yakın) geleceğe göz atmaktan daha iyi bir yolu var mı? Başka hiçbir ayrıntı paylaşılmadı. Ancak gölgeli bir görüntü bize gizemli otomobilin siluetine bir fikir veriyor. Orijinal DeLorean gibi, günümüz versiyonunun dramatik martı kanatlı kapılara sahip olduğunu ve bir DMC olarak etiketlendiğini görebiliriz. Ancak projenin mevcut bir modele mi dayandığı yoksa sıfırdan mı yapıldığı bilinmemektedir.

GT-50’de olduğu gibi, üretim muhtemelen 40 yaşına giren DeLorean’ı kutlamak için muhtemelen 40  örnekle sınırlı olacaktır. Sonra yine, bu noktada arabanın üretime girip girmeyeceğini veya bir gösteri arabasının yapılıp yapılmayacağını bile bilmiyoruz. Basitçe dijital bir tasarım projesi olabilir. Ancak hayallerimizin modern DeLorean’ı olmasını umuyoruz.

Her iki durumda da, orijinal otomobilin kendine özgü, çelik gövdeli tasarımı Italdesign’dan Giorgetto Giugiaro tarafından çizildi. Bu nedenle şirketin 21. yüzyıl için DeLorean’ı nasıl yeniden tasarladığını görmek bizim ilgimizi çekiyor.  DeLorean, bir zaman makinesi olarak Geleceğe Dönüş’ serisindeki rolü sayesinde tüm zamanların en ikonik otomobillerinden biri olsa da, gerçek hayatta araba finansal bir başarısızlıktı.

 İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here