Yola Çıkamayan Otomobil: Aston Martin Vulcan

0
4524

Aston Martin Vulcan, 2015 yılında İngiliz lüks otomobil üreticisi Aston Martin tarafından Cenevre Otomobil Fuarı’nda piyasaya sürülen, iki kapılı, iki koltuklu, yüksek performanslı, hafif, yalnızca pistte kullanılabilen bir otomobil. Vulcan, Marek Reichman tarafından tasarlandı ve Vantage, DB9 ve One-77 gibi o zamanki Aston Martin modellerinden ilham alındı. Her biri 2,3 milyon dolar fiyatında olan 24 adet otomobil üretildi. Son otomobil ise Aston Martin firmasının Miami’de yaptığı rezidansın en üst katı ile birlikte satılıyor.

Karbon fiber gövdeli alüminyum alaşımlı bir şasiye monte edilen 7.0 litrelik atmosferik V12 motordan gücünü alan Vulcan, 820 HP güç ve 780 Nm tork üretebiliyor. Vulcan, karbonfiber bir pervane şaftı, sınırlı kaymalı diferansiyel ve Xtrac imzalı 6 vitesli sıralı şanzımana sahiptir. Otomobilin boş ağırlığı 1350 kilogramdır. Arkada 360mm, önde ise 380mm çapa sahip diskler kullanılmıştır. Karbon seramik olan fren sistemi Brembo tarafından üretilmiştir.

Motor gücü üç seçenek olarak ayarlanabilir. İlk seçenek 500 HP, ikinci seçenek 675 HP olarak aracı ayarlar ve üçüncü seçenek ile araç en üst limitine çıkar. Vulcan, devasa ön splitterı, arka difüzörü ve ayarlanabilir arka kanadı aracılığıyla GT3 araç seviyelerinde bastırma kuvveti üretir.

Ferrari FXX, 599XX, FXX-K ve McLaren P1 GTR gibi, Vulcan’ın da fabrika tarafından pist günü etkinliklerinde sürmek için onaylanması gerekiyor. Ancak bu arabaların aksine müşteriler arabayı kendi garajlarında saklayabilirler.

Aston Martin Vulcan AMR Pro paketi

AMR Pro paketi 2017 Goodwood Festival of Speed’de tanıtıldı. Pakette, Gurney flaplı gelişmiş bir çift elemanlı arka kanat, büyük dalış düzlemleri, yan tekerlek bombesi panjurları ve direksiyon tepkisini iyileştirmek için tasarlanmış döner kanatlar ile otomobilin performansını artırmak için ekstra aerodinamik parçalar bulunur. Bu iyileştirmeler, aracın bastırma kuvveti performansının %27 artmasını sağlar. Otomobil, standart Vulcan ile aynı 7.0 litrelik doğal emişli V12 motora sahiptir. 6 vitesli şanzıman da değişmeden tutulur, ancak hızlanmayı iyileştirmek için daha kısa son sürücü oranı kullanılır. Mevcut tüm arabalara, sahibinin talebi üzerine Aston Martin’in Q bölümü tarafından AMR Pro paketi takılabilir.

Yolda Kullanılması Yasal Olan Vulcan

İngiliz Mühendislik şirketi olan RML Group, Aston Martin Vulcan’lardan birini yolda kullanılması yasal hale getirdi. Yolda kullanılması yasal olan tek Aston Martin Vulcan olan bu araç 18 aylık bir modifikasyondan geçti. Aracın sürüş yüksekliği arttırıldı, Arka LED’leri plastik bir muhafaza kapağı ile kaplandı, ön tarafa iki far eklendi. Ön splitterda ise yan taraftaki çıtalar kaldırıldı ve karbon fiber kısım kısaltıldı.

Motor kısmında ise orjinal güç çıkışı korundu fakat soğutma sistemi daha iyi bir sıcaklık kontrolü için değiştirildi. Ayrıca aracın vites oranları ve debriyajı, yolda kullanılması daha kolay olan bir hale getirildi. Süspansiyonlar ve yay sertlik ayarları da elden geçirildi.

Normal Vulcan’ın ayna camı yol regülasyonlarına uymadığı ve aynaya entegre göstergeler içermediği için, Vulcan’ın yan aynaları DB11’in aynaları ile değiştirildi. Tüm pencereler, yol yönetmeliklerine uygun özel birimlerle değiştirildi ve bir ön cam sileceği ve yıkama jetleri eklendi. Arka tampon, Euro-spec kayıt plakasının yanı sıra plaka ışıkları ve bir reflektör takılmasına izin verecek şekilde değiştirildi. Arka kanat plakalarının uçları, sinyal lambaları için kehribar renkli bir ışık şeridi içerir ve yakıt kapağı değiştirilmiştir.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here