Yeni Peugoet 3008, 650 km Menzile Ulaşacak

6
5612
yeni Peugeot 3008
yeni Peugeot 3008

Yeni Peugoet 3008 ile birlikte 2023 yılında yeni eVMP elektrikli platformu da görücüye çıkmaya hazırlanıyor.

Peugeot‘nun da bünyesinde bulunduğu PSA grubu, üçüncü nesil yeni Peugeot 3008 ile birlikte görücüye çıkacak yeni özel elektrikli otomobil platformunu tanıttı. Fransız markanın en son C segmenti crossover’ı  üç yıl sonra satışa sunulacak. Yeni modelin şirket için devrim niteliğinde bir araç olması bekleniyor.

Yeni Peugoet 3008 için Yeni Elektrikli Platform

PSA eVMP platformu
PSA eVMP platformu

EVMP adı verilen yeni platform, artık PSA’nın yalnızca yanma ile çalışan seçenekler serisini desteklemeyecek. Bundan sonra , 650 km’lik tamamen elektrikli bir menzil potansiyeli sağlayan amiral gemisi versiyonu ile grubun saf elektrikli, hibrit ve takılabilir hibrit güç aktarma koleksiyonuna odaklanabilecek.

EVMP platformu, Peugeot’nun 3008’in geliştirme maliyetlerini minimumda tutmaya yardımcı olacağını söylediği, mevcut EMP2 mimarisinin büyük ölçüde revize edilmiş bir sürümüdür. Temeller, önden veya dört çekişli boyutları,  60kWh ile 100kWh arasında değişen pil paketi seçenekleriyle sunulacak.

 

Yeni Peugoet 3008 ile 650 km Menzil Hedefleniyor

yeni peugoet 3008 2023
yeni peugoet 3008 2023 yılında gelecek

Peugeot, seçilen batarya boyutuna bağlı olarak 400 ile 650 km arasında saf elektrikli bir menzil vaat etmekte. Giriş seviyesindeki 134 bg’lik bir üniteden, önden çekişli 3008’e ve amiral gemisi varyantındaki 335 bg’lik dört çekişli bir güç aktarım sistemine kadar geniş bir motor konfigürasyonu yelpazesi de olacak.

Peugeot markası, 3008’in elektrik temellerini mevcut EMP2 platformuna dayandırarak, crossover serisinde bir plug-in hibrit güç aktarım mekanizmasının esnekliğini koruyabileceğini söylüyor. (Daha küçük, daha çok EV odaklı CMP platformuna dayandığından kardeş marka Citroen’in yeni çıkardığı C4 modelinde idare edemediği esneklik) Yeni Citroen C4, PSA’nın yanmalı motor yelpazesini korumasına rağmen, nispeten Peugeot 3008 için tasarlanan eVMP platformunun bunları tamamen ortadan kaldırması bekleniyor. Bununla birlikte, Belçikalı Punch Powertrain ile birlikte geliştirilecek olan 48 voltluk hafif hibritler arasından seçim yapılabilir.

Öte yandan, plug-in hibrit güç aktarma üniteleri hakkında ayrıntılar hala az durumda- mevcut model yakın zamanda 13.2kWh pil paketi ve maksimum 65 km’lik elektrikli menzil ile 296 bhp 1.6 litrelik bir ünite aldı, ancak bu bir sonraki için yeni nesil modelde kolayca güncellenebilir.

 

EVMP temelleri de geniş bir erişime sahip olacak. PSA, yeni platformun bölgeye bağlı olarak PSA grubunun tüm C ve D segmenti sedanları ve SUV’lerinin de bu platform üzerine üretileceğini söylüyor. Bu da yeni nesil 5008 SUV’nin de yeni platform üzerine üretilmesinin neredeyse kesin olduğu anlamına geliyor.

6 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here