PSA Grubu artık Google ile çalışacak!

2
2148
Peugoet-citroen-Google-android-isbirliği-haberi

Peugeot ve Citroen ile birlikte birçok otomotiv markasını bünyesinde bulunduran PSA grubu, Google ile yeni bir işbirliği yaptığını duyurdu. Linkedin üzerinden yapılan açıklamayla, 2023 yılından itibaren PSA grubu araçlarına ( Peugeot, Citroen, DS, Opel ve Vauxhall) Android Oto tabanlı bilgi-eğlence sistemlerinin entegre edilmeye başlanacağı duyuruldu. Peugeut ve Citroen, bu platformu halihazırda kullanan Volvo otomotiv grubundan sonra Android Oto entegrasyonunu tamamlayan firmalardan olmaya hazırlanıyor.

 Android Oto Entegrasyonu Adına Sevindirici Haber

Şu an için yapılan açıklamada hiçbir ayrıntıdan bahsedilmemiş durumda. Ancak  Android Otomotiv’in  kullanımı, ergonomi ve akıllı telefon gibi üçüncü taraf entegrasyonu adına sevindirici bir haber olarak değerlendirilmektedir. Çünkü Bluetooth veya USB soketi aracılığıyla bir telefonu bağlamak zorunda kalmadan, doğrudan aracınızın yazılımı sayesinde Spotify üzerinden müzik akışına erişim sağlanabilecek. Bunun yanı sıra Navigasyon ve Google Haritalar kullanımı daha pratik hale getirilmiş olacak. Ayrıca bu platform sürücülerin cep telefonlarında kullandıkları işletim sisteminin farklılıklarından da etkilenmeyecek. Peugoet ve Citroen araçların sıradaki modellerinin sahipleri istedikleri takdirde mobil cihazları aracılığıyla Apple CarPlay veya Android Auto’nun kullanımına izin verebilir.

 Peugoet ve Citroen’in bünyesinde bulunduğu PSA grubunun Google ile olan işbirliği meraklıları Android Oto entegrasyonunu araştırmaya yönlendirdi. Bu doğrultuda Android otomotivlerin sunduğu ayrıcalıklara daha ayrıntılı göz atmak isterseniz, bu platformu Volvo XC-40 ve Polestar 2 modellerinde kullanan Volvo grubu üzerinden incelediğimiz  ‘Android oto entegrasyonu nedir, hayatımıza neler katacak? ‘ başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

 

PSA Group ve  Google’ın  Yaptığı İşbirliğinin Ayrıntıları Bekleniyor

psa-group-yapacağı-acıklama-bekleniyor

Avrupa’nın ve Dünyanın önde gelen otomobil devlerinden olan Fransız grup PSA’nın (Peugeot Société Anonyme), Google ile yapılan bu işbirliğine dair ayrıntıları önümüzdeki aylarda açıklaması bekleniyor. Yapılan açıklama doğrultusunda bu işbirliğine ilişkin ayrıntılar belirtilmesi ile birlikte, hangi modellerin Android Oto tabanlı bilgi-eğlence sistemleri ile donatılacağı da belirlenmiş olacaktır. Önümüzdeki günler, dünyanın otomotiv devleri ile teknoloji devlerinin işbirliklerinden doğacak kişiselleştirilmiş, yapay zeka uyumlu otomobil ve diğer mobilite araçlarının haberlerine gebe gibi gözüküyor. Otomotiv dünyasındaki heyecan verici gelişmeleri takipte kalın!

 

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here