Android oto entegrasyonu nedir, hayatımıza neler katacak?

3
2735
Polestar2-android-oto-entegrasyonu

Android oto entegrasyonu ilk olarak Volvo XC40 ve Polestar 2 modelleri ile hayatımıza girdi. Peki, nedir bu yenilik, hayatımıza ve otomotiv dünyasına neler katacak?

Günlük hayatımızın önemli bir parçası olan otomobillerin geleceği adına önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bunlardan biri olan Android oto uygulamalarının otomobillere entegrasyonu, araçların yapay zeka yardımı ile kişiselleştirilmesi, kullanıcı deneyiminin üst seviyeye çıkarılması gibi konularda önemli gelişmelere yol açıyor. Gövde kısmına bir tableti andıran ekranın yerleştirildiği bu modellerde, aracın Android oto özelliklerinin yönetimi ekrandan gerçekleştirilebiliyor. Daha evvel Bluetooth veya USB soketi bağlanan bir telefon  ile sağlanan bazı özellikler artık telefona gerek olmaksızın aracın yazılımı sayesinde daha hızlı ve daha kompakt bir şekilde sürücülerin kullanımına sunuluyor.

Android Otoların Profile Göre Kişiselleştirilebilme Özelliği

android-oto-entegrasyonu-volvo-polestar2-kisisellestirilebilme

Android Oto olarak tanımlanan araçlarda, ailecek yahut birden fazla kişi tarafından kullanılması durumunda profile göre kişiselleştirilme özelliği mevcut. Koltuğun size göre ayarlanması, sizin takviminizin ekrana yansıması, kişi listenizin ve varsa size ait Spotify hesabınızın açılması için araca bindiğinizde gövdedeki ekrandan profilinize tıklamanız yeterli oluyor. Ayrıca klima gibi birçok fonksiyonu ayarlamak için bu ekranı kullanabilmeniz dışında, direksiyonda yer alan bir tuş ile Google Asistan’a sesli komut vererek isteklerinizi yerine getirtebiliyorsunuz. Bunların dışında yine bir telefona ihtiyaç duymadan ekran üzerinden Google Play’e bağlanabilir ve istediğiniz uygulamayı indirebilirsiniz.

Günümüzde araç içinde en çok kullanılan uygulamalardan biri olan haritalara da gövde ekranından giriş yapılabiliyor. Evimiz ve iş yerimiz gibi kayıtlı veya uygulamada aratılan adreslere anlık trafik bilgisi ve farklı rotalar gibi seçeneklerle hayatı kolaylaştırıcı cevaplar veriyor. Bununla birlikte Android özellik, araçtaki iki ekranı birden destekleyebildiği için haritayı direksiyonun ardında kalan ekrana aktarabilir ve gövdedeki ekrandan diğer uygulamaları kullanmaya devam edebilirsiniz.

 Arızalarını Belirleyip, Servisten Randevu Alabiliyorlar.

polestar2-android-oto-arızasını-belirliyor-servisten-randevu-alıyor

Android oto platformlarının araç yazılımlarına entegrasyonu ile yollarda yaşanılabilecek sıkıntılarda araçlar arızalarını belirleyip durum hakkında sürücüye bilgi verebiliyor. Bütün bunları yaparken belirlenen arıza adına Google Asistan aracılığıyla servisten sizin adınıza randevunuz oluşturuluyor.  Ayrıca, bütün bu özellikleri kullanmak için ille de android telefon kullanmak zorunda değilsiniz. İşletim sistemi İOS olan Apple telefonlarda bu platforma entegre olabilmektedir.

3 YORUMLAR

  1. Artık bunlar olmayan araçlar çoğu istediğimiz özelliği karşılamıyor. Böyle özelliklere bakmadan araç almıyor kimse. Teknolojiye ayak uydurmak önemli.

  2. güvenlik içinde güzel oldu bu büyük ekranlarda telefonu kullanabilmek dikkat dağınıklığı için çok başarılı bir sistem aynı zamandada keyifli 🙂

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here