İlk Tam Elektrikli Volvo: Elektrikli Volvo XC40 Hakkında

0
9065
Volvo XC40 Elektrikli

Volvo’nun %100 elektrikli ilk modeli olan Volvo XC40 hakkında haberler kulaktan kulağa dolaşmaya başladı. Volvo Cars’ın tanıtacağı ilk tam elektrikli model olan XC40, motor bölünmesinde benzinli veya dizel motor olmaksızın ve zemininde bir pil bulunarak hareket ediyor. Güvenlik teknolojilerinden ödün vermeden yollardaki en güvenli otomobillerden biri haline geldi bile. Bakalım yeni elektrikli Volvo XC40 hakkında neler öğrenmişiz?

Sıfır Volvo fiyat listesi burada!

İlk Tam Elektrikli Volvo: XC40 Hakkında

Volvo araçlar arası iletişim ya da Volvo çalışanlarına 6 ay ücretli izin gibi müthiş konu başlıklarıyla çok dikkat çekiyor. Ama bu yıl onu XC40 ile konuşacağız…

İlk tam elektrikli Volvo üretildi: Volvo XC40. Volvo Cars’ın üretimine başladığı %100 elektrikli Volvo modeli olan XC40 hakkında kulağımıza gelenler şöyle:

  • Volvo XC40 Elektrikli bu ay piyasaya sürülecek. Böylece Volvo makasının ilk tam elektrikli modeli olacak.
  • Yoldaki en güvenli otomobillerden biri olma ideasına sahip. Marka ürün müdürünün açıklamasına göre “şimdiye kadar üretilen en güvenli Volvo”
  • Elektrikli Volvo XC40 için mühendisler, yeni bir güvenlik teknolojisi de geliştirmişler. Bu teknoloji, çarpma anında yolcuları ve pilin bulunduğu alanı korumaya odaklanıyor.
  • Yüzde yüz elektrikli Volvo XC40 modelinde pil, güçlendirilmiş bir alüminyum çerçeveden oluşan ve otomobilin tam ortasında bulunan bir kafeste duruyor.
  • Pili, otomobilin tabanına yerleştirdikleri için bu durum, ağırlık merkezine etki ediyor ve devrilme olasılığını epeyce azaltıyor.
  • Otomobilin hem ön hem de kısmı ekstra güçlendirilmiş duvara sahip.
  • Çarpışmanın kuvvetinin kabinden uzaklaşması için özel teknolojiler geliştirilmiş. Volvo mühendisleri, adeta fizik kurallarına meydan okumuş. Açıklamaları şöyle: “Çarpışma kuvvetinin kabinden uzağa doğru savrulmasını sağlamak ve insanlar üzerindeki yükünü azaltmak üzere elektrikli motoru sistemin gövde yapısı içine entegre ettik”
  • Bu otomobilin bir özelliği daha var. Yazılımı, Veoneer işbirliğiyle geliştirilmiş. XC40 2020 modeli, gelişmiş Sürücü Yardım Sistemleri adı verilen özel bir sensöre sahip ilk Volvo modeli.

Volvo ikinci el fiyatlarına bakmak için buraya tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here