Yeni Honda ZR-V 2023’te Avrupa’da Yollarda!

0
2802
Honda ZR-V

Otomotiv sektörü gün geçtikte gelişmeye devam ediyor. Hal böyle olunca firmalar da ürün gamlarına yeni modeller eklemeye devam ediyor. Alman otomobil devlerinden biri olan Honda da bu firmalar arasında. Marka, ürün gamına yeni ekleyeceği modelini duyurdu. İşte karşınızda Honda ZR-V!

Honda ZR-V

1948 yılında Soichiro Honda tarafından Japonya’da kurulan Honda, tamamen elektrikli yeni ZR-V SUV modelini tanıttı. Modelin resmi duyurusu ile markanın Avrupa’daki ürün gamı genişliyor. Yüksek bir sürüşe sahip olan model 2023 yılında Avrupa pazarına girecek. Aynı zamanda Honda’nın zaten bildiğimiz modelleri HR-V ile CR-V arasında yerini alacak.

Honda ZR-V

Honda ZR-V Tasarım

Honda, yeni modeliyle ilgili fazla bir bilgi paylaşmadı. Ancak otomobilin ön kısmına baktığımızda farklı grafiklere sahip LED farları gözümüze çarpıyor. Aynı zamanda bu yeni modelde tampon girişleri parlak siyah plastik ve krom detaylarla süslenmiş. Bir diğer yandan otomobilin SUV sınıfına ait üst sınıf görünüm kazandıran jantları dışında yeni tasarımda HR-V ve CR-V’ye pek bir farklılık yok.

Sayabileceğimiz değişiklikler arasında ZR-V’de ki çift cam paneller sayesinde daha büyük olan panoramik açılır tavan yer alıyor. Son olarak ise arka ucunda tamponun alt kısmında yer alan çift egzoz borusu barındıran yeni bir krom eleman.

honda zrv 2023

e:HEV Hibrit Teknolojisi

Honda’nın 2023’te Avrupa pazarına sunacak olduğu bu yeni modeli, markanın gücünü kanıtlamış e:HEV hibrit teknolojisine sahip olan modeli elektrifikasyona geçiş dönemindeki önemli dönüşümü de vurguluyor.

Ne yazık ki Honda, yeni modeli ZR-V’nin özelliklerini henüz tam olarak açıklamadı. Ancak bu yeni SUV’un mekanik olarak güç aktarma organlarının Honda Civic ile Honda Integra’nın ortaklaşması olacak diyebiliriz. ZR-V, büyük ihtimalle Çin’de turboşarjlı 1.5 litre benzinli motoru ile yer alacak. Ancak Avrupa’da ise tüm Honda serisi gibi yalnızca hibrit e:HEV motoru olacak.

Sıfır Km Honda Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here