2022 Kia Cerato Türkiye Fiyatı ve Özellikleri

0
5930
Kia cerato 2022

2022’nin ilk çeyreğine geldiğimiz bu günlerde otomobil üreticileri yeni modellerini Türkiye’de satışa sunmaya devam ediyor. Bunlardan biri de Sportage, Rio ve Ceed gibi modellerle yüksek satış rakamları yakalamış Güney Koreli otomobil devi Kia. 2022 Kia Cerato modern tasarımı ve sahip olduğu yeni teknolojileriyle Türkiye’de satışa sunuldu. Ayrıca şimdilik Elegance donanımıyla satışa sunulsa da Prestige opsiyonu da çok yakında ülkemize geleceğini söyleyebiliriz. 2022 Kia Cerato’nun Türkiye fiyatı ise 529.900 TL olarak açıklandı.

İlk Bakış: Jantlar, Farlar ve Daha Fazlası

Kia, yakın zamanda güncellediği yeni logosunu entegre ettiği sedanı, firmanın kaplan burnu olarak ifade edilen ön ızgarası ile birlikte tasarlanmış. Yeni Kia Cerato’nun Elegane donanım opsiyonunda 16 inç alüminyum alaşımlı jantlar bizi karşılıyor. Ayrıca LED gündüz aydınlatmaları, projeksiyon tipi halojen ön farklar ve LED gündüz farları gibi alışık olduğumuz özelliklere sahip. Ek olarak aracın yedi farklı renk opsiyonu da bulunuyor.

Yeni Cerato’nun İç Tasarımı

2022 kia cerato

İlk bakışta ferah ve geniş hissettiren iç tasarımında neredeyse ucuz gözüken hiç bir şey yok. Ön panel, kaliteli ve yumuşak malzemelerle kaplanmış ve cızırtılı ucuz plastik görünümünden uzak. Ardından vites kolunun hemen arkasına baktığımızda sürüş modu özelliği bizi karşılıyor. Diğer Kia modellerinde olduğu gibi küçük iç mekanda efektif alan sunmak hedeflenmiş. Bununla birlikte arka koltuklarda üç yetişkin rahatça seyahat edebilir. Ayrıca koltuk genişliğini sağlamak için arka bagaj hacmi düşürülmemiş. Ek olarak araç toplamda 502 litre bagaj hacmine sahip. Bunun dışında 3,5 inç gösterge bilgi ekranı, geri görüş kamerası, Bluetooth, USB girişi ve 8 inç dokunmatik multimedya ekran gibi yeni modellerde sıkça gördüğümüz özelliklere sahip.

Teknik Özellikler: Motor ve Şanzıman

2022 kia cerato

Kia’nın yeni sedan modeli, ilk etapta Elagance donanım seviyesi bulunuyor. 6 ileri otomatik şanzıman ile 1,6 litrelik dört silindirli MPI benzinli motor kombine edilmiş. Aynı zamanda motor 128 PS güç ve 155 Nm tork gücü üretiyor. 0’dan 100’e hızlanması 11,6 saniye olan otomobilin azami hızı ise 195 km/s. İddia edilen yakıt tüketimi ise 7,3 lt/100 km olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca sedan modellerde alışık olduğumuz gibi ön iki tekerlekten çekişlidir.

Yeni Cerato’nun Sürüş Deneyimi

kia cerato

Yeni Cerato heyecanlı sürüş için tasarlanmamış olsa da, bir sedandan beklenenden daha sportif sürüş deneyimi sunuyor. Neredeyse yolla bütünleşmiş gibi hissettiren sürüş deneyimiyle dar virajlarda ve otoyollarda sizi son derece güvende hissettiriyor. Ses izole sistemi ise beklenenden çok daha iyi. Otobanda giderken dışardan gelen yol ve rüzgar sesi neredeyse hiç duyulmuyor. Hız sabitleyici ve şerit tutma asistanı da sürüş teknolojilerinin arasında yer alıyor.

Sıfır KM Kia Fiyatları ve Paketleri

Arabam Kaç Para?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here