2200 Beygirlik Elektrikli Otomobil: Deus Vayanne

0
1040
Deus Vayanne 2200 Beygirlik Elektrikli Otomobili

Elektrikli araçlar günümüz dünyasında oldukça hızlı bir şekilde piyasaya giriyor ve yeni markaların da dünya markalarının yanında kıyasıya rekabete dahil olduğunu görüyoruz.  Oldukça iddialı bir Avusturyalı girişim olan ve piyasaya son sürat giren 2200 Beygirlik Elektrikli Otomobil Deus Vayanne, New York otomobil fuarında otomobil piyasasına ses getirdi. 

Deus Vayanne

Deus Vayanne Arka Sonsuzluk Tasarımı

2200 Beygirlik Elektrikli Otomobil Deus Vayanne’den yalnızda 99 adet üretilecek. Aracın arka ve ön görünümünde sonsuzluk döngüsü tasarımı iç kısımda da yer alıyor.  Vayanne, 2025 yılında müşterilerle buluşacağını belirtti. Ek olarak, ünlü tasarım firması Italdesign ve onun Formula 1 takımının dalı olan Williams Advanced Engineering ile kurulan ortaklıkla ortaya çıkarılmış.

Deus Vayanne Ön görünüm

Üretim odaklı bir konsept olarak tanımlanan modelin motor çeşitleri ve teknik değerleri  ilgili bir bilgi henüz verilmedi. 2200 beygir ve 1475 Nm tork’a sahip olan model simülasyonlara göre 0’dan 100’e hızlanmasını 2 saniyenin altında tamamlıyor. Bu değerlere baktığımızda, yıllarca adını duyduğumuz popüler marka otomobiller bile henüz böylesi bir hızlanmaya sahip değil. Ancak Deus Vayanne, ilk hiper otomobiliyle harika bir performans ortaya koymayı başarıyor. Ayrıca firma bu gücün üretim modeline de yansıyacağını ifade ediyor. Bunun yanı sıra aracın 400 kilometrelik hıza ulaşabileceği belirtiyor. Böylesine yüksek değerlere sahip otomobilin 400km/h çıkabileceği tarafımızca oldukça inandırıcı gelmektedir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here