Xpeng G3: Avrupa Pazarına Yeni Bir Çinli

0
2849
Xpeng G3 Avrupa Pazarına Yeni Bir Çinli

Xpeng G3: Avrupa’da Yeni Bir Çinli

Çin’de üretim yapan elektrikli otomobil start-up’ı Xpeng, kendini Avrupa pazarına G3 modeliyle açılıyor. Avrupa elektrikli araç pazarında kendine sağlam bir yer edinmek isteyen firma bu uzun vadeli planının ilk aşaması olarak Xpeng G3 modelini bu ay Avrupa’ya gönderiyor.

İlk Araçlar Norveç’e Gidiyor

Xpeng şirketi aracı Avrupa’daki diğer büyük pazarlara sunmadan önce Aralık ayında G3 crossover modelinin yüz adet örneğini Norveç’e gönderecek.

xpeng

Xpeng G3, WLTP sertifikalı 66kWh’lik bir pil paketine sahip. Bu pil paketi sayesinde de 450 kilometrelik bir menzile sahip. Üstelik bu güzel pil paketi 30 dakika içerisinde %30’dan %80’e kadar şarj edilebilmekte. Ayrıca Çin’de yapılan C-NCAP çarpışma testlerinden de 5 yıldız alan bu araç güvenliği de ön planda tutmakta.

Xpeng firması ilk aracını 2018’de sattı. Bu yönüyle yeni bir firma olarak görülse de yaptığı atılımla dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Şu anda iki modeli bulunan Xpeng firmasının G3 crossover modeli dışında bir de P7 isminde spor sedan bir modeli de bulunuyor. 2021 ve 2022 yıllarında ise bu iki modele ek olarak iki model daha çıkarmayı planlıyorlar.

Xpeng G3

Xpeng ile Seviye 2,5 Otonom Sürüş

Xpeng firması, SEPA adı verilen ve harici sensörlere dayanan kendi kaykay mimarisini geliştirmiş durumda. 12 adet ultrasonik radar sensörü, 8 adet yüksek çözünürlüklü kamera ve 3 adet milimetre dalga radar sensörü kullanılır bu sistemde. Bu sistem sayesinde de aracın şu anda “seviye 2,5” otonom sürüş ve kendi kendine park etme yeteneklerine sahip olduğu söyleniyor. Ayrıca kendi geliştirdikleri araç işletim sistemi sayesinde araç önemli kablosuz yazılım güncellemelerini kendi kendine gerçekleştiriyor.

Çinli şirketin başkan yardımcısı Brian Gu, Autocar dergisine yaptığı açıklamalarda Avrupa pazarını önemsedikleri söyledi. Bir Çin markasının Avrupa pazarında iyi bir pay yakalayabilmesi için uzun vadeli bir bakış açısına da sahip olduklarını belirtti. Samsung ve Kia gibi Koreli üreticilerin nasıl başarılı olduklarını kendilerine örnek olarak aldıklarına da değindi. Ayrıca Gu, Aralık ayı içerisinde Norveç’te gerçekleştirilecek olan ticaretin uzun vadede Avrupa pazarı için iyi bir gösterge olacağına da değindi.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here