BMW’nin Yeni Üretim Tesisi Çin’de Çalışmaya Başladı

0
1327
BMW'nin yeni üretim tesisi

BMW’nin yeni üretim tesisi Çin’de çalışmaya başladı. BMW, elektrikli araç üretimini arttırmak için toplamda 2.2 milyon dolarlık yatırımla açtığı yeni Çin tesisinin üretime başladığını duyurdu.

Çin’de Açılan Üçüncü BMW Tesisi

Alman otomobil markası BMW, geçtiğimiz perşembe günü yaptığı açıklama ile yeni üretim tesisini duyurdu. BMW elektrikli araç üretimi arttırmak amacıyla toplamda 2.2 milyon dolarlık yatırımla Çin’de açtığı yeni tesisinin üretime başladığını açıkladı. Liaoning eyaletinin kuzeydoğu şehri Shenyang’da bulunan Lydia fabrikası, BMW’nin Çin’de bulunan üçüncü otomobil montaj tesisi. Bu sayede BMW’nin 2021’de 700 bin araç olan yıllık üretimini 830 bin araca çıkaracağı açıklandı. Ayrıca BMW, yeni tesisin oluşan pazar taleplerine göre sadece pille çalışan elektrikli araçlar üreteceğini duyurdu.

BMW'nin yeni üretim tesisi

 

BMW’nin Yeni Üretim Tesisinde İlk Üretim i3 Olacak

BMW’nin yeni üretim tesisi Çin’de üretime başlıyor. Yeni tesis olan Lydia fabrikasının üretime geçireceği ilk model açıklandı. Yeni tesiste üretime geçecek ilk modelin i3 olacağı duyuruldu. Diğer yandan ise BMW, Çinli müşteriler için elektrikli araç yelpazesini gelecek yıl 13’e çıkaracağını belirtti.

Çin’de Otomobil Piyasasına Elektrikli Araçlar Hakim Durumda

Çin’de elektrikli araç üretimi yapan bir çok marka mevcut. Bunlar arasında ise Tesla ve BYD gibi ünlü şirketlerde var. Bu markalar, satışlarını geçtiğimiz yıla göre ikiye katlayarak Çin’deki elektrikli araç pazarına hakim durumdalar. Çin Otomotiv Üreticileri Birliği’nin yaptığı açıklamaya göre, Çin’de bu yılın ilk beş ayında yapılan otomobil satışlarının yaklaşık dörtte birini elektrikli modeller oluşturuyor. Diğer yandan BMW, ilk çeyrekte en büyük pazarı olan Çin’de 208 bin 507 araç sattı. Ayrıca BMW, bir yıl öncesine göre yüzde 9.2’lik bir düşüş gösterdi.

Satılık Elektrikli BMW Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here