Kinetik Go-Kart: Yeni Nesil Elektrikli Go-Kart

0
1913

Yeni Nesil Elektrikli Go-Kart: Kinetik Go-Kart

Bulgaristan merkezli butik elektrikli araç üreticisi Kinetik Automotive yeni nesli elektrikli go-kart aracını sundu. Yüksek performansa ve şık bir tasarıma sahip olan bu araç 2021’de sevenleriyle buluşacak gibi görünüyor. Şimdiden, indirimli ön siparişler bile alınmaya başlamış.

Hem Şık Hem Yüksek Performanslı

Aracın tasarımı aerodinamik olarak incelikli bir tasarım. Ön kısmında ve arka kısmında ufak kanatlar var. Saatte 96 kilometrelik bir hıza çıkabilen bu go-kart aracı için aerodinamik tasarımın ne kadar önemli olduğunu söylemeye gerek yok. Kendi alanında çok yüksek bir hız bu. 20 kW’lık bir elektrik motoruyla çalışan bu go-kart aracı 90 Nm’lik bir tork üretiyor. Bu torku sayesinde de 97 kilogramlık hafif gövdesini yalnızca 3,9 saniyede 90 km/s’lik bir hıza çıkarabiliyor.

Kinetik Go-Kart

Go-kart aracının bu kadar hafif olduğu göz önünde bulundurulduğunda pilin yeterli olmayacağı düşüncesi oluşuyor ister istemez. Fakat 3,2 kWh’lik pil takımı sayesinde, tam gaz bir şekilde, 11 kilometrelik bir menzile sahip. Tam gaz gitmezseniz eğer menzilin daha da fazla uzayabileceği söyleniyor. Ancak tam gazlık 11 kilometre menzil de bir karting aracı için gayet yeterli bir menzil sayılabilir. Bu aracın bir diğer güzel özelliği ise hızlı şarj ile 15 dakikada tamamen şarj olabilmesi. Üstelik firmanın öne sürdüğü bir diğer gelişme ise hızlı şarjı geliştirme aşamasında oldukları. Firma kısa bir zaman sonra çıkaracağı süper hızlı şarj cihazı sayesinde aracı 8 dakikanın altında bir sürede tamamen şarj edebileceğini iddia ediyor.

go kart

İşte Kinetik Automotive’in Yaptığı Açıklama

Şirketin Elektrek dergisine yaptığı açıklama ise şöyle: “Hızlı performans Kinetik elektrikli go-kartın tek harika yanı değildir. Sahip olduğumuz küçük ekip, başka bir gezegenden gelmiş gibi görünen fütüristik tasarım için 3 boyutlu baskı alanındaki kapsamlı bilgilerini kullandı. Kullanıcı arayüzü, sürücülere araç durumu ve telemetri gibi gerçek zamanlı bilgiler sağlamak için şirket içinde de geliştirildi. Dahası, Kinetik Automotive’in tescilli yazılımını çalıştırmak, aracı saniyeler içinde ayarlamak için eşsiz bir esneklik sağlar. Sonuç olarak, araç, hem acemi hem de deneyimli pilotların gereksinimlerine göre uyarlanabilir.”

Kinetik Go-Kart

Kinetik firması 2021’in baharında pazara sunmaya hazırlandığı ürün için ön sipariş bedeli olarak 11.900 € fiyat biçilmiş durumda.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here