Volvo Concept Recharge, yeni nesil tasarım ve teknolojiyi ön izliyor. Elektrikli SUV konsepti, EV platformlarının araç tasarımını nasıl yeniden şekillendireceğini gösteriyor. Ayrıca yakında piyasaya çıkacak bir Volvo otomobil modelinin habercisi.

Volvo Concept Recharge, daha esnek oranlar ve daha fazla iç alan gibi özel elektrikli platformların getireceği tasarım değişikliklerinin bir gösterimidir. Konsept, tavandaki belirgin lidar sensörü gibi özellikler aracılığıyla teknolojiye vurgu yapan Volvo’nun yeni tasarım dilini tanıtıyor. Concept Recharge’ın tasarımı, muhtemelen gelecek yıl çıkacak olan elektrikli XC90 halefinin tasarımına benzer olacak.

Volvo Concept Recharge

Volvo, İsveçli otomobil üreticisinin tasarım dilinin geleceğini ön izleyen ve şirketin ileri teknolojiyi otomobillerine nasıl giderek daha fazla entegre edeceğini gösteren Concept Recharge’ı tanıttı. Konsept, elektrikli tahrik kullanan iki sıralı bir SUV şeklini alıyor. Volvo’nun elektrikli araç platformlarının ulaşım tasarımında nasıl devrim yaratacağını düşündüğünü gösteriyor.

Volvo Concept Recharge; Yeni Nesil Tasarım ve Teknoloji

Volvo’nun XC40 Recharge gibi mevcut EV’leri hala içten yanmalı motorlar için tasarlanmış bir mimariye dayanıyor. Bu da araçların büyük ölçüde gazlı arabaların ambalaj gereksinimlerine bağlı olduğu anlamına geliyor. Ancak yeni nesil Volvo EV’ler bunun yerine özel bir EV platformuna dayanacak.

Volvo Concept Recharge EV Platformu

Çoğu özel EV’de olduğu gibi, pil takımı arabanın tabanının altında konumlandırıldı. Volvo’nun menzili artırmak için geniş bir pil takımına sahip olma arzusu, konseptin dingil mesafesini genişletmek anlamına geliyordu. Bu da daha fazla iç alan ve tekerlekler aracın kenarlarına itildiğinde daha kısa ön ve arka çıkıntılar anlamına gelir. Volvo, A sütunlarını öne kaydırıp kaputu alçalttı. Bunun da aerodinamiği ve dolayısıyla menzili iyileştirdiği söyleniyor. EV’ler ayrıca bilindiği gibi ön koltuklar arasında büyük bir şanzıman muhafazası gerektirmiyor. Volvo bundan yararlandı ve bu sayede düz zemin ayrıca ekstra depolama alanı için yer açtı.

Volvo Concept Recharge EV Platformu

Yeni Nesil Tasarım ve Teknoloji

Concept Recharge, Volvo’nun yeni bir tasarım dili olduğunu söylediği şeyi de piyasaya sürüyor. Konsept hala bir Volvo olarak tanınabilir bir şekilde. Ancak stili şirketin mevcut teklifleriyle karşılaştırıldığında daha akıcı ve basit. Ford Mustang Mach-E gibi bazı EV’ler, ICE otomobillerinde gereken ızgaraları taklit etmeye çalıştı. Ancak Concept Recharge, ikiye bölünmüş logoya sahip klasik Volvo görünümüyle parçalanan düz bir “kalkan benzeri” tasarım için diyagonal bir çizgi ile geleneksel tasarımı terk ediyor. Ayrıca Thor’s Hammer farların, ana far ünitelerini görüntülemek için geceleri açılan bir grafiğe sahip güncellenmiş bir versiyonu da bulunmaktadır.

Volvo Concept Recharge; Yeni Nesil Tasarım ve Teknoloji

Arkada, ince dikey arka lambalar Volvo’nun station wagon ve SUV modellerinden bir tasarım temasını sürdürüyor. Ancak aerodinamiğe yardımcı olmak için yüksek hızlarda uzayan küçük kanatçıklar kazanıyor. Konseptin içi mekanı açık ve havadar bir genişlikte. Ayrıca Volvo’nun yeni nesil bilgi-eğlence sisteminin temelini oluşturacak 15,0 inçlik bir dokunmatik ekrana sahip. Konseptin çatısı ayrıca, Volvo’nun yaklaşan otonom sürüş özelliklerinin önemli bir parçası olan teknolojiye işaret ediyor. Volvo şirketi Luminar ile yapılan bir ortaklığın ürünü olan otomobilin lidar sensörünü gururla sergiliyor.

Volvo Concept Recharge; Yeni Nesil Tasarım ve Teknoloji

Volvo modeli, gelecek yıl çıkacak ve muhtemelen mevcut XC90’ın halefi olacak yeni elektrikli SUV’yu duyuracak. Concept Recharge’ı üretmek için açık bir plan paylaşılmadı. Ancak, bu yaklaşan EV SUV, geleceğe dönük bu konseptten büyük ölçüde tasarım etkisi çekecek.

İkinci El Volvo SUV İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here