Honda İlk Elektrikli SUV Modeli Prologue ile Sahnede

0
1227
Honda Prologue, önden görünüm, gri renk

Honda ilk elektrikli SUV modeli Prologue hakkında açıklama yaptı. Japon otomobil üreticisi ilk elektrikli SUV modelinin dış görünüşünün nasıl olacağını gösterdi. Aynı zamanda bu model ile birlikte gelecek vizyonunu da açıklamış oldu. Honda, otomotiv sektöründe devam eden elektrifikasyon akımına en doğru şekilde cevap vermek istiyor. Bu nedenle de doğru zamanda gelişmiş elektrikli araçları piyasaya sürmek istiyor. Hızla büyüyen elektrikli araç pazarına SUV modeliyle girecek olan marka 2024’te Prologue ile gelmeyi planlıyor. Konsept tasarımını açıklayan marka son derece sade tasarımlı bir SUV model üzerinde çalışıyor. Marka dış tasarımı otomotiv sektörüyle paylaştı. Ancak model hakkındaki tüm detayları şimdilik açıklamadı.

Honda Elektrikli SUV Modeli Prologue Dış Tasarım

Honda Prologue, önden görünüm, gri renk

 

Japon otomobil üreticisi ilk elektrikli SUV modelinin özelliklerini paylaşmadı. Bunun yerine Honda Prologue’a dair konsept bir görüntü paylaştı. Dijital ortamda hazırlanan bir görsel dışında herhangi bir video ya da fotoğraf da paylaşılmadı. Bu görüntüye bakarak güçlü ve büyük bir SUV modeli tasarladıklarını anlamak mümkün. Honda elektrikli SUV modeli Prologue için General Motors ile ortaklık yaptıklarını da açıkladı. Yani yeni SUV için Japon mühendisler ve ABD kökenli otomobil üreticisinin mühendisleri ortak çalıştılar. Ortaya ise oldukça sade ama bir o kadar da güçlü bir tasarım çıktı. Ön kısmında görmenin mümkün olduğu ön ızgarası, aracın elektrikli olduğunu kanıtlar nitelikte. Çünkü soğutma işlemine gerek duyulmadan tasarım odaklı küçük bir dokunuş olarak yer alıyor ön kısımda. Ayrıca aracın ince şeritlerden oluşan LED farları da elimizdeki görüntüden ulaşma imkanımızın olduğu bir diğer ayrıntı. Honda’nın ilk elektrikli SUV modeli Prologue hakkında bilinenler şimdilik bunlarla sınırlı.

Honda’nın Gelecek Vizyonu

Honda elektrikli araçlar

Honda gelecekte daha çevreci olmayı hedefleyen bir otomobil üreticisi. Karbon ayak izini olabildiğince aza indirgemek isteyen Honda, 2030 için hedeflerini belirledi. Bu hedefler doğrultusunda marka, 2030 yılına kadar 30 yeni elektrikli araç üretmiş olmak istiyor. Ancak bu elektrikli otomobillerin öncelikleri biraz üst sınıf otomobiller olacak. Marka elektrifikasyonda geliştikçe alt sınıf araçlarla uygun fiyatlara da satış yapacak.

Honda SUV Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here