Porsche Türkiye’nin İlk Batarya Onarım Merkezini Açtı

0
895
Porsche Batarya Onarım Merkezi

Porsche Türkiye’nin ilk batarya onarım merkezi Doğuş Oto Kartal’da açtı. Porsche’nin açtığı batarya bakım onarım merkezinde, Porsche otomobillerin onarımları kolaylıkla yapılacak. Bunun yanı sıra bu merkezde diğer elektrikli otomobiller için de onarım hizmeti verilecek.

Porsche Türkiye’de Elektrikli Otomobiller İçin Yatırımlar Yapıyor

Türkiye’de hibrit ve elektrikli araçların sayısı her geçen gün artıyor. Bununla birlikte bu araçların bakım ve onarımları için de belli bir altyapı çalışması gerekiyor. Bu anlamda bakım merkezleri ile araçlar için satış sonrası aşamalarda hizmet verilmiş olacak. Türkiye’de bakım merkezleri anlamında ilk adım ise Porsche’den geldi. Elektrikli otomobillerin gelişimini önemseyen Alman otomobil üreticisi, Türkiye’de bu anlamda önemli yatırımlara imza atıyor. Porsche ilk olarak 2019 yılında şarj istasyonlarına yatırım yapmıştı. Türkiye’deki elektrikli otomobiller için şarj istasyonları kuran otomobil üreticisi şimdi başka bir yeniliğe adını yazdırıyor.

Porsche Batarya Onarım Merkezi ile Elektrikli Araçları Yaygınlaştırmak İstiyor

Porsche Batarya Onarım Merkezi

Alman üretici, bu merkezle birlikte batarya onarım süresi ve maliyetlerini azaltmayı hedefliyor. Porsche Türkiye Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Süleyman Bulut Ejder konu hakkında açıklama yaptı. Tesisin sadece Türkiye’de değil, dünyanın her yerinde elektrikli araçlara hizmet vermesini istediklerini ifade etti. Ayrıca elektrikli araçların bataryalarını ve alt parçalarını onarmayı hedeflediklerini de ekledi. Bu onarım merkezi sayesinde bataryaların maliyetlerin azalacağını söyleyen Ejder, geri dönüşüm odaklı çalıştıklarını da ekledi. Böylece onarım süreçlerinin hız kazanacağını da söyleyen yetkili, ilk etapta hangi markalarla çalışacaklarını da açıkladı. Audi, Skoda, Volkswagen, SEAT ve CUPRA için hizmet vermeyi planladıkları markalar.

Porsche Batarya Onarım Merkezi

Çevreci bir vizyonla hareket eden Porsche, geri dönüşmeyecek olan batarya modüllerini de acil servis araçlarında kullanmayı planlıyor. Aynı zamanda Porsche yatırım planları dahilinde Türkiye’de yakın zamanda 3 yeni batarya onarım merkezi daha açmayı hedefliyor. Halihazırda Porsche Türkiye’de 7.8 milyon TL değerinde bir yatırımla 100 şarj istasyonu kurmuştu. Aynı zamanda Türkiye’nin en hızlı şarj istasyonunu da kuran şirket, Türkiye’de sektörün gelişmesinde önemli bir rol oynuyor. Son olarak 2022 yılı bitmeden 94 adet daha yeni elektrikli şarj istasyonu açmayı hedefliyor.

İkinci El Porsche Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here