Bu Tank Motorlu Ford Crown Victoria kulağa tamamen absürt geliyor. Neredeyse 27 litrelik 2. Dünya Savaşı tank motorunu yüceltilmiş bir arabaya koymanın mantıklı hiçbir yanı yok.

İsveçli araba yarışçılarından oluşan gözü pek bir ekip, kesinlikle çılgın bir araba projesinde büyük adımlar attı. Bu çabanın adı Meteor Interceptor, Stockton, California’da hizmet veren 2006 Ford Crown Victoria Police Interceptor. Ancak bugünlerde tüm motor takaslarının en büyüğünün alıcısı. Panther arabasının kaputunun altına 27 litre askeri fazlalık V-12 doldurdular.

Sizi Tank Motorlu Ford Crown Vic’e getiren mantıklı bir karar akış şeması yok. Hiç kimse, en azından Daniel Warner, Ford Crown Victoria’ya 27 litrelik bir tank motoru koymanın bir anlam ifade ettiğini düşünmüyor. Yine de akıl ve mantık gibi küçük ayrıntılar onu durduramayacak.

Tank Motorlu Ford Crown Victoria

Werner, Haziran 2020’de Road & Track’e verdiği demeçte, “2500 bg’ye sahip olmak ve yarış yapmak istiyorsanız bu akıllıca bir motor seçimi değil. Bu daha adil, bunu saf tutkuyla yapmak istedim.” dedi. Ayrıca Werner, “O zamanlar sadece bir hedefti. Araba operasyonel olmaktan çok uzaktı. Bir yıl sonra, hala kapanması gereken bir mesafe var, ancak yeni bir YouTube videosu motorun artık çalıştığını gösteriyor. Sözde Meteor Interceptor yaşıyor.” sözlerini ekledi.

Tank Motorlu Ford Crown Victoria

Tabii ki hala kapanması gereken bir mesafe var. Meteor Interceptor’ın iç kısmında, eksik bir gövde elemanı ve iletimi yok. Turboşarjlar güçlü tank motoruna bağlı değil, yani 2500 hp’lik hedef güç çıkışının yakınında bile değil. Rölanti sorunları da göz önüne alındığında, ekip muhtemelen motor programlamasını sıralamadı.

Ama ilerleme büyük ölçüde şaşırtıcıydı. 1941’de kaleme alınan motor tasarımında manyeto ateşleme özelliği vardı. Şimdi, dakikada 24 litre yakıt sağlayabilen, bilgisayar kontrollü özel bir enjektör setine sahip olacak. Yakıt tam gazda dört dakika içinde tükenecektir. Yine de endişelenmeyin: Soğutma sıvısını bundan çok önce kaynatacaktır.

Eğer bunu çözebilirse büyük planlar beklemektedir. Werner, Road & Track’e Meteor Interceptor’ı getirmeyi planladığını söyledi. Tabi ki Nürburgring’da araba ustalarının ellerinde bir tur için. Soğutma sıvısı sorunu sorulduğunda ise Werner şu açıklamaları yaptı:

“Pekala, bu sorunu sadece tam gaz sırasında bekliyoruz, normal bir operasyonlarda iyi değerlerde çalışacak. Ve zaten tam gaz ringde bu kadar uzun süre kalabileceğimizi sanmıyorum.” dedi. Plan biraz kısıtlı ve anlamsız görünebilir. Ama hiç kimse ilk etapta bunun bir anlam ifade edeceğini iddia etmedi.

İkinci El Ford SUV Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here