Türkiye’de Satılmayan Arabalar: Cadillac CTS-V

0
2278

Türkiye’de Satılmayan Arabalar: Cadillac CTS-V… Cadillac CTS-V, Amerikan otomotiv üreticisi Cadillac tarafından üretilen en başarılı araba modellerinden biri olmaktadır. Genellikle yavaş, premium ve konforlu arabalar yapmayı tercih eden Cadillac, CTS-V ile  otomobil severleri ters köşe yapmayı başarmıştır. Ayrıca Cadillac CTS-V, son zamanlarda Amerikalı otomobil üreticileri tarafından üretilen en iyi lüks sedanlardan biridir. Maalesef ki Cadillac CTS-V ülkemizde satışa sunulmamaktadır. Fakat Amerikan otomobil üreticisi Cadillac’ın CTS modelleri, bir dönem ülkemizde satışa sunulmuştur. Cadillac CTS-V, başarılı bir sürüş dinamiklerine ve özelliklerine sahiptir. Özellikle rakip markalar ile son derece rekabet edebilmektedir. Cadillac CTS-V, ülkemizde hiçbir zaman satışa sunulmasa da 2019 yılından itibaren üretimden de kalkmıştır. Fakat araba tutkunlarının en sevdiği ve unutmayacağı bir model olmaktadır.

Öncelikle, Cadillac CTS-V bir performans otomobili olduğu kadar lüks bir otomobildir. Bu yüzden iç malzemelerinden dış malzemelerine kadar yüksek kaliteli dokunuşlara sahiptir. Arabanın tasarımı, hem sportif hem de şık bir otomobil modelini ortaya çıkarmaktadır. Bugün sizlere Cadillac CTS-V’nin birbirinden özel ve önemli özelliklerini sıralayacağım.

Lüks OlmasıTürkiyede Satılmayan Arabalar: Cadillac CTS-V

CTS-V,  sportif özelliklere sahip olmasına rağmen oldukça lüks bir otomobildir. Sonuç olarak Amerikalı üretici, CTS-V’nin bir Cadillac olduğunu hatırlatmak istemektedir. Bu yüzden Cadillac CTS-V’nin lüks ve konfor seviyesine oldukça önem verilmiştir. Örnek olarak aracın iç yaşam alanı, rakip spor otomobillere göre daha geniş olmaktadır. Ayrıca Alcantara gibi yüksek kaliteli malzemeler kullanılmıştır. Aracın lüks olmasını arttıran en önemli noktalardan biri de el yapımı ürünlere sahip olmasıdır. Örnek olarak kabin etrafındaki dikişler, tamamen el yapımı olmaktadır. Ayrıca yüksek çözünürlüklü olan 12,3 inç gösterge paneli, aracın lüks olmasını sağlamaktadır. CTS-V, havalandırmalı koltuklar, ön çarpışma uyarısı, trafik uyarısı ve Cadillac’ın uydu navigasyonu, şeritten ayrılma uyarısı, kablosuz telefon şarjı, 360 derecelik kamera sistemi, akıllı telefon entegrasyonu ve hatta eksiksiz bilgi-eğlence sistemi ile birlikte gelmektedir. Son olarak aracın ses sistemi Bose markadır.

Yüksek performans

Belki de CTS-V’nin en üstün olduğu alan performansı olmaktadır. Cadillac CTS-V, rakip modellere göre daha güçlü ve sorunsuz sürüşe sahiptir. Örnek olarak en yakın rakip Mercedes-Benz ve BMW modellerini ele aldığımız zaman Cadillac CTS-V’nin avantajları göz önüne çıkmaktadır. Ayrıca Amerikalı otomobil üreticisinin satışa sunduğu spor araba modeli, virajlı yollarda da başarısını ortaya çıkarmaktadır. Cadillac mümkün olan en iyi yol tutuşunu elde etmeye yardımcı olmak için GM’in Manyetik Sürüş Kontrolü amortisörlerini kullanmıştır.

Güvenlik Özellikleri

Amerikan otomobil üreticisi Cadillac, CTS-V modelinin güvenlik özelliklerine oldukça önem vermiştir. Mevcut otomobil modellerinin özelliklerinin yanı sıra birçok farklı sürüş özelliğini görebiliyoruz. Örnek olarak standart ikili ön, ön yan, yan perde hava yastıklarının yanı sıra hem sürücü hem de yolcular için bazı arka yan hava yastıkları bulunmaktadır. Ayrıca diz hava yastıkları da otomobilin standart özelliğinde bulunmaktadır. Daha yüksek teknolojik özelliklerini incelediğimiz zaman CTS-V, bizleri şaşırtmaya devam etmektedir. CTS-V; şerit takip sistemi, şeritten ayrılma uyarısı ve şerit değiştirme uyarısı gibi birçok farklı özelliğe sahiptir.

Spor Donanım Seçeneği Türkiyede Satılmayan Arabalar: Cadillac CTS-V

Cadillac, CTS-V’yi daha farklı kılmak için çeşitli donanım paketlerini, kullanıcıya sunmuştur. Ayrıca bu paket seçeneklerinden en önemlisi de spor donanım seçeneği olmaktadır. Spor donanım seçeneği özel olarak aracın iç mekanını değiştirmektedir. Spor donanım paketine sahip olan Cadillac CTS-V modelleri, karbon fiber ve Alcantara kombinasyonu ile tamamlanmaktadır. Ayrıca tavan döşemesi, direksiyon simidi ve vites kolu için isterseniz daha fazla Alcantara’ya bölgeye sahip olabilirsiniz. Fakat spor donanım paketi denildiği zaman akıllara durgunluk veren en önemli nokta araca yerleştirilen Recaro koltuklardır. Bu koltuklar sayesinde sürüşleriniz daha güvenli, dinamik ve hızlı olmaktadır.

Dış TasarımTürkiyede Satılmayan Arabalar: Cadillac CTS-V

Fotoğraflardan da görebildiğimiz gibi Cadillac CTS-V son derece başarılı bir tasarıma sahiptir. 4 kapılı lüks bir sedan olmasına rağmen son derece keskin hatlara sahiptir. Ayrıca arabanın sahip olduğu  ön ızgaradaki krom süslemeler gibi birçok farklı dokunuş bulunmaktadır. Genellikle lüks parçaların kullanıldığı Cadillac CTS-V, aracın gösterişini ve dış tasarımını iyileştirmektedir.

Yarış Arabalarından Gelen Motoru

“Türkiye’de Satılmayan Arabalar: Cadillac CTS-V” adlı içeriğimizin son maddesi de kesinlikle sahip olduğu motoru olmaktadır. Bu araba 6.2 litrelik süper şarjlı V8’e sahiptir. Ayrıca toplamda 640 beygir gücündedir.

İkinci El Cadillac İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here