Aile Arabası Nasıl Seçilir ?

0
1785

Yeni bir araba almak özellikle ebeveynler için karar vermesi zor bir süreçtir. Çünkü aile arabası, aile yaşamının önemli bir parçasıdır. Muhtemelen işe gitmek, alışveriş, çocukları gezdirmek ya da tatile gitmek için bol bol kullanılacaktır. Bu yüzden aile arabası seçerken dikkat edilmesi gerek hususlar vardır. Bunları gözden geçirerek bir tercih yapmanız, ailenize uygun bir araç seçmenize olanak sağlar. Peki, aile arabası nasıl seçilir ? Sizler için maddeler halinde dikkat etmeniz gerekenleri listeledik.

Aile Arabası Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Araba seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken birçok husus vardır. Bir de bu aile için alınan bir arabaysa kriterlerinizi önceden belirlemelisiniz. Örneğin aileniz kaç kişi ? SUV araç mı size uygun yoksa sedan mı ? gibi sorulara cevap vermelisiniz. Tercihlerinize göre, aracın marka ve modelini belirlemelisiniz. Yazımızın devamını okuyarak “Aile arabası nasıl seçilir?” sorusuna cevap bulabilirsiniz.

Ne Kadar Büyüklükte Bir Araca İhtiyacınız Var ?

Aile arabası seçerken belki de en çok dikkat etmeniz gereken konu bineceğiniz aracın boyutlarıdır. Ailenizin şu anda kaç kişi olduğunu, ailenize yakın gelecekte başka bir bireyin katılıp katılmayacağının planını önceden yapmalısınız. Kaç kişi olduğunuza bağlı olarak toplu seyahatlerde araca tam olarak sığıp sığmayacağınızı hesap etmelisiniz. Ayrıca bebek arabası, spor malzemesi ve ebeveynlerin ihtiyaç duyduğu her şeyin sığabileceği bir bagaj hacmine sahip olmanız gerekir. Bunun için satın alacağınız aracın bagaj hacmini öğrenmeli ve bu hacmin sizin için yeterli olup olmayacağını tahmin etmelisiniz.

Aile Arabası seçimi

Nerede Araba Kullanacaksınız ?

Aile arabası seçerken dikkat etmeniz gereken başka bir husus, ailenizin nerede yaşadığıdır. Yani siz aracı nasıl bir coğrafyada kullanacaksınız. Örneğin İstanbul gibi park yerinin zor bulunduğu kalabalık şehirlerde SUV tarzı bir araç satın almak sizin için uygun olmayabilir. Bunun yerine hatchback araç tercih edebilirsiniz. Şehirde yaşamaya uygun ve hacim konusunda sizi tatmin edecek bir sürü hatchback araç bulabilirsiniz. Fakat kalabalık bir şehir yerine daha sakin şehirlerde ikamet ediyorsanız daha büyük araçlar tercih edebilirsiniz.

Güvenlik Önemlidir

Sadece aile arabası değil kişisel araç satın alırken bile sürücülerin en çok dikkat etmesi gereken konulardan biri de, aracın ne kadar güvenilir olduğudur. Çünkü bir sürücü olarak güvenlik her zaman ön plandadır. Kendiniz dışında özellikle küçük çocuklarınız için endişeleniyorsanız, sıkıntı çıkarmayacak bir araç tercih etmelisiniz. Bu nedenle satın almayı düşündüğünüz araçlar arasında hangisinin en güvenli olduğunu belirlemelisiniz. Ne gibi güvenlik donanımlarına sahip gibi sorular ile bunun cevabını bulabilirsiniz. Bununla birlikte araç kiralama da bir seçenektir. Bu yöntemle birkaç yılda bir otomobil değiştirerek, sürekli yeni araçlara binebilirsiniz.

Yakıt Tüketimi

Saydığımız bütün dikkat etmeniz gereken hususların dışında yakıt tüketimi de aile arabası seçerken önemli bir husustur. Çünkü yakıt konusunda aile ekonominizi sarsacak bir araç tercih etmek bir süre sonra araç değiştirmenize yol açabilir. Türkiye’de hala çok ekonomik fiyatlara satılmasa da yakın gelecekte elektrikli otomobillerin devrinin başlayacağını biliyoruz. Bunun için eğer ekonominiz el veriyorsa, elektrikli bir araç tercih edebilirsiniz. Bunun dışında elektrikli olmasa bile motor hacmi ya da teknolojisinden dolayı oldukça az yakan otomobiller mevcuttur. Yakıt cimrisi olarak adlandırılan bu arabaları internette aratarak çok kolay bir şekilde bulabilirsiniz.

Aile Arabası

Sonuçta bir ailenin otomobil alırken dikkat etmesi gereken bazı hususlar vardır. Bu hususlar göz önünde bulundurularak otomobil seçimi yapmak aileniz için en uygun olanıdır. Son dönemlerde benzine, motorine ve LPG’ye gelen zamlardan dolayı az yakıt tüketen bir araç bulmanız gerekir. Bununla beraber sırf az yakıyor ya da ucuz diye güvenlik konusunda başarısız araçlar tercih etmek mantıklı değildir.

Ayrıca yaşadığınız şehrin özelliklerine göre aile arabası seçmeniz de mantıklıdır. Çok fazla aracın olduğu bir şehirde, özel otoparkı olmayan bir yerde yaşıyorsanız, her yere kolayca park edebileceğiniz araçlar tercih etmeniz gerekir. Aksi taktirde gerek park yeri gerek başka konularda araç hacmi konusunda sıkıntılar yaşarsınız.

Yukarıdaki kriterleri göz önünde bulundurarak sizler için belirlemiş olduğumuz aile arabaları ise şöyle :

Hatchback

SUV

SEDAN

  • Honda Accord
  • Volkswagen Passat
  • Toyota Corolla
  • Skoda Superb
  • Opel Astra
  • Fiat Egea
  • Honda Civic
  • Renault Fluence

Arabam Kaç Para?

Trink Sat!

İkinci El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here