Volkswagen Scout Markası Geri Geliyor

0
1105

Volkswagen, Scout markası için açıklama yaptı. Volkswagen grubu Amerika pazarındaki payını yükseltmek için uzun süredir çalışmalar yapıyor. Nisan ayında ise Volkswagen CEO’su Herbert Diess bu konuyla ilgili açıklamalar yaptı. Diess açıklamalarında, şirketin uzun süredir ABD’li müşterileri ile ilgilenmediğini söyledi. Bu çalışmaların ve yapılan açıklamanın ardından ise bir ay geçmeden VW’den açıklama geldi. Gelen açıklamaya göre şirket Scout markasını tekrardan canlandırdığını duyurdu. Detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Volkswagen Scout 2026’da Yollarda Olacak

Geçtiğimiz aylarda Volkswagen, Scout markası için ABD pazarında geri getireceğini duyurmuştu. Scout, en son 1960-1980 yılları arasında üretimdeydi. Volkswagen, Scout’u bünyesindeki diğer markalar gibi ayrı bir marka olarak konumlandıracak. Bu doğrultuda şirket, bu ay içerisinde Scott Keogh’u markaya CEO olarak atadığını duyurmuştu. Markanın 2 yıl içerisinde prototip modellerini tanıtması planlanmakta. Ayrıca Scout, sadece elektrikli ve off-road odaklı SUV modelleri üretecek. Şirketin yaptığı açıklamaya göre ise elektrikli pick-up Scout’un en erken 2026 yılında satışa sunulacağı belirtildi. Bu süreç, VW’nin yeni CEO’su Oliver Blume liderliğinde devam edecek.

Volkswagen Scout markası konsept çalışmaları

Volkswagen, ABD’de Yükselişe Geçmek İstiyor

Volkswagen grubu ABD pazarındaki payını arttırmak istiyor. Bu doğrultuda çıkacak Volkswagen Scout markası ile VW’nin ABD pazarındaki payının %10 artması planlanmakta. Bu artış ile beraber şirketin ABD’de Rivian gibi elektrikli otomobil şirketlerine kafa tutması planlanıyor.

Diğer yandan ise şirket, ABD’deki müşterilerine özel olarak Volkswagen Scout markası ile geri döndüklerini ve Amerika pazarının VW için özel olduğunu müşterilerine kanıtlayabilmek adına çalışmalarına devam ediyor. Bu doğrultuda şirket, Scout markasını neden tekrar canlandırdıklarına dair bir video yayımladı. Ayrıca internet sitesinden de bir paylaşımda bulundu. Yapılan açıklamalarda, şirketin CEO’su Herbert Diess’in şu sözlerine yer verildi; ”Volkswagen’in ABD’deki dönüşünün ardından önemli pazarlardan biri olan elektrikli otomobiller için Scout markasıyla büyük bir fırsat yakalayacağız. Elektrifikasyon süreci efsane markamızla pickup ve R-SUV segmentine girmemize büyük bir fırsat sundu ve pazardaki büyük oyuncular arasında olma hedefimize katkı sağlayacak.”

 

Satılık Tüm Volkswagen SUV İlanlarını İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here