Honda Fireblade SP, Türkiye’de Satışa Çıktı

0
1095
Honda Fireblade

Honda Fireblade SP serisi özel üretim olarak Türkiye’de satışa çıkacak. Honda, 1992’de üretilen orijinal Fireblade modelinin 30’uncu yılı anısına özel bir seri üretti. Şirket, Fireblade modelini ilk kez 1992 yılında piyasaya sürmüştü. Model, geçen 30 yıl içerisinde ikonik hale geldi. Bundan dolayı Honda, serinin 30. yılına özel CBR1000RR-R Fireblade SP modelini üretti. Detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Honda Fireblade SP 780 bin TL’den Satışa Çıktı

Honda, ilk Fireblade modelini 1992 yılında satışa sundu. Fireblade modeli, geçen 30 yıl içerisinde dünyada ikonik hale gelmeyi başardı. Bunun anısına ise şirket, özel bir seriyi meraklılarıyla buluşturdu. Sınırlı üretim olarak piyasaya çıkan Honda Fireblade SP serisi bir süredir yurt dışında satıştaydı. Model, temmuz ayının son haftasıyla birlikte Türkiye’de de piyasaya çıktı. Fireblade SP’nin etiket fiyatı ise 780 bin TL.

30. Yıla Özel İnce Detaylara Sahip

Honda Fireblade özel serisi, ilk Fireblade modelinin renk tasarımcısı Hiroaki Tsukui tarafından tasarlanan 3 renkli boya seçeneği ile karşımıza çıkıyor. Bununla beraber model, ilk modellerden esinlenilen grafik boyaması ve efsanevi  HRC logosuyla bizlere karşılamasını yapıyor. Modelin klasiklerden taşıdığı esintiler ise bununla sınırla değil. Fireblade SP serisinin dijital ekranında da önemli esintiler mevcut. Modelin ilk çalıştırma anında ekran açılırken görülen ‘Ateş Çemberi’ animasyonu ile 30 yıllık olağanüstü performansın anısına özel olarak tasarlanan 30’uncu yıl logosu sürücüyü karşılamakta. Bununla birlikte model, 30 yıllık mirasını hatırlatıyor. Diğer yandan ise sınırlı sayıda üretim olan diğer motosikletler gibi bu modelinde gidon birleşim yerinde lazerle işlenmiş türünün tek örneği olduğunun ispatı olan bir seri numarası yer alıyor.

Ayrıca model sadece performansıyla değil sesiyle de ön plana çıkmakta. Bu sesin kaynağı olan Akrapovic susturucu üzerinde de zarif dokunuşla işlenmiş 30’uncu yıl imzası bulunuyor. CBR1000RR-R Fireblade SP 30. yıldönümü versiyonunun Honda tarihindeki önemini vurgulayan detaylar ise henüz bitmiş değil. Yakıt deposu kapağı ve akıllı anahtar üzerinde bulunan lazer işlemeli 30’uncu yıldönümü logoları da ilk Fireblade’de selam yollar nitelikte.  Diğer yandan ise Honda CBR1000RR-R Fireblade SP, sıralı dört silindirli motoru ile birlikte 215 beygir güce ve 113 Nm torka sahip

Tüm Satılık Honda Motosiklet İlanlarını İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here