Ford son yıllardaki en çarpıcı imzasını bu araçla atmış gibi gözüküyor. Ford Elektrikli SuperVan 4 modeli, tamamen elektrikli bir yarış aracı olarak herkesin konuştuğu bir model konumuna geldi. Tanıttığı bu araç için oldukça iddialı konuşuyor. Bu iddialardan birisi ise aracın 0-100 km/h hızlanma süresinin yalnızca 2 saniye olmasıdır. Bu rakam, günümüzdeki çoğu yarış araçlarının bile ulaşamadığı bir seviyedir. Bu çılgın yarış makinesinin toplamda 2000HP güce sahip. Gerçek anlamda bir hız canavarı olduğu anlaşılıyor.

2022 Ford Elektrikli SuperVan 4 Tasarımı

Ford E

Bu hız canavarı aracın tasarımı, Türk tasarımcı Levent Tuna tarafından yapıldığını belirtmek gerekir. Bu gibi harika araçların tasarımının arkasında bir Türk görmek bizleri oldukça gururlandırıyor. SuperVan 4 modeli, geçtiğimiz aylarda tanıtılan E-Transitten alınan ilham ile üretilmiştir. Fakat 2022 Ford Elektrikli SuperVan 4, bu transite göre çok daha agresif bir yapıya sahiptir. Yere oldukça yakın yapısı ile ve ön spoiler ile arka difüzor sayesinde araç oldukça az rüzgâr alarak, hızlanmaya odaklanmıştır.

Hem ön akslarda hem de arka akslarda bulunan süspansiyonlar oldukça sert tasarlanmıştır. Bunun sebebi ise yarış araçlarının daha performanslı bir hale gelmesi içindir. Ek olarak bu hız canavarı aracı durdurabilmek için, oldukça kaliteli fren diskleri kullanılmıştır.

İç tasarımda ise ilk dikkatimizi çeken geniş bir multimedya ekranı oluyor. Bu multimedya sisteminde ise araca ait beş sürüş modu bulunmaktadır. Bunlar Yol modu, Pist Modu, Drag Modu, Drift Modu, Rally Modudur. Ek olarak araçta lastik temizleme modu bile bulunuyor. Bu modu çalıştırdığınızda araç bir aksı sabit tutarken diğer aksı hareket ettiriyor. Bu modu ise Ford yetkilileri lastik ısıtmak için eklediklerini belirtiyor. 

2022 Ford Elektrikli SuperVan 4 Özellikleri

2022 Ford Elektrikli SuperVan 4 Özellikleri

2022 Ford elektrikli SuperVan 4 modeli, Ford Performance ekibi tarafından çok uzun süre boyunca üzerinde çalışılmış ve günümüzdeki araç ortaya çıkmıştır. Bu araçta toplamda 4 adet elektrik motoru bulunuyor. SuperVan 4 1973 hp beygir gücüne sahiptir. Bu motorlara ise 50Kw güce sahip sıvı soğutmalı bir pil destek çıkıyor. Bununla birlikte pillerin aracın aerodinamiği bozulmaması için tam ortaya monte edilmiştir. Son olarak bu piller, hızlı şarj cihazı ile 45 dakikada tam kapasitede dolabiliyor.

Sıfır Kilometre Ford Fiyat Listesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here