TSB’den ‘Araç Kasko Değer Listesi’ Konusunda Yeni Karar!

1
1524
araç kasko değer listesi

Araç Kasko Değer Listesi güncellendi!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB), Araç Kasko Değer Listesi‘ni ayda 3 kez güncelleme kararı aldı. Bu kararın sebebi otomotiv sektörünün sıklıkla değişen koşulları olarak açıklandı. Ek olarak vatandaşların ve sigorta şirketlerinin mağdur olmaması için böyle bir karar alındı.

Kasko Değer Listesi Güncellendi

Türkiye’de sıfır araç temini gün geçtikçe zorlaşıyor. Bunun nedeni ham madde ve lojistikten kaynaklı dünya genelinde aksamalar yaşanması. Bu durum sonucunda ikinci el araç fiyatları bazı zamanlarda sıfır araç fiyatlarından fazla oluyor.

Türkiye Sigorta Birliği (TSB), ikinci el araç fiyatlarında oluşan fiyat artışından kaynaklı bir karar aldı. Hem vatandaşların hem sigorta şirketlerinin zarar görmemesi için sıfır ve ikinci el araçlar ile ilişkili olan Kasko Değer Listesi’ni güncelledi.

Ayda 3 Kez Güncelleme Yapılacak

araç kasko değer listesi ayda 3 kez güncellenecekAynı zamanda Türkiye Sigorta Birliği, döviz kurlarındaki dalgalanmaları da göz önünde bulundurdu. Ek olarak, sıfır araç piyasasında araç almanın zaman geçtikçe zor duruma gelmesi. Ayrıca sık sık yaşanan araç fiyatlarının artışı gibi sebepleri inceledi. Böylece TSB, zararı olabildiğince azaltmak için Kasko Değer Listesi’nin ayda 3 kez yayınlanmasına karar verdi. Karar 10 Haziran’dan itibaren geçerli olacak. Kasko Değer Listesi bu karardan önce ayda 2 defa yayınlanıyordu.

Türkiye Sigorta Birliği bu karar ile sıfır ve ikinci el araç piyasasının dengeye gelmesini hedefliyor. Aksi takdirde yeni kararlar alacaklarını belirtti. Bu kararların içinde kasko değer listesinin yayınlanma sıklığının artması da yer alıyor.

Sıfır km Araç Modelleri ve Fiyatları

İkinci El Araç İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here