Honda Motosikletler İçin Oto pilot teknolojisi Geliştiriyor

0
1392

Radar asistanı ve ayarlanabilir hız sabitleyici sistemler 2021 yılına damga vuracakmış gibi gözükmektedir. BMW ve Ducati  bu sistemlerin, 2021 model R 1250 RT ve Multristrada V4’te olacağını duyurdu. Ayrıca KTM ve Kawasaki benzer kontrol sistemlerini ve yol yardım sürüş sistemlerini geliştirmeye çalışmaktadır. Rekabet ortamında “Honda motosikletler için oto pilot teknolojisi geliştiriyor” haberini duyduğumuz için şaşırmamaktayız. Fakat Honda’nın iddiası, oto pilot teknolojisiyle motosiklet dünyasına çığır açmaktır.

Honda Motosikletler İçin Oto pilot teknolojisi GeliştiriyorGenellikle büyük markalar güvenlik ve yol yardım sistemlerini Bosch’tan almaktadırlar. Honda bu düzeni bozarak, patent başvurusunda bulunmuştur. Honda motosiklet dünyasında bir üst seviyeye geçerek, oto pilot teknolojisini bilgisayardan yönlendirmeyi amaçlamaktadır. Oto pilot teknolojisi yavaş yavaş insan hayatına dahil olsa da hızlanma, frenleme ve manevra kabiliyetinin bilgisayar ekranından kontrol etmek, Sürücüler için hazır olmayabilir. Honda geçmiş yıllarda 4 tekerin otomatik pilota bağlı olması için gereken patentleri almıştı. Radar kontrolü, ayarlanabilir hız kontrolü, hız sabitleme sistemi yıllardır kullanılmaktadır. Günümüz teknolojisinde bu koşullar sıradan ve olması gereken özellikler olarak görülmektedir. Üstün güvenlik ve yol yardımı sağlayarak, sürücülere büyük bir rahatlık sunmaktadırlar.

Kendi kendine giden araçlar ise günümüzde sadece premium araçlarda sunulmaktadır. Günümüzde en iyi otomatik pilot sistemine sahip olan araçları üreten marka Tesladır. Tesla dışındaki araçların birçoğu maalesef ki düzgün çalışmamaktadır. Honda otomatik yönlendirme teknolojisini 2003 yılında Japonya da tanıtmıştır. 2006 Yılına gelindiği zaman Honda ADAS (Advanced Driver Assistance System) ortaya çıkmıştır. ADAS’ın içinde; Hız sabitleme, şerit takip, otomatik frenleme gibi sürüş yardım ve güvenlik sistemleri mevcuttur. ADAS ilk olarak Honda Accord ve Legend modeller ile birlikte satışa çıkarılmıştır. Honda 2006’dan beri bu teknolojiyi barındıran ve üretebildiği için iki tekerlekli araçlara uyarlaması basit ve hızlı olacaktır.

İlk Model Denemesi Honda CB500XHonda Motosikletler İçin Oto pilot teknolojisi Geliştiriyor

Honda oto pilot teknolojisini ilk olarak küçük sınıf seyahat motosikleti olan Honda CB500X’in üzerinde deneyecektir. CB500X ülkemizde satılmasa da NC serisine benzemektedir. Honda CB500X üzerine elektrikli motor ve oto pilot teknolojisini bağdaştırarak, ortaya yeni bir çığır açacaktır. Oto pilot teknolojisi motosikletlerin üzerinde görmek ve deneyimlemek istediğimiz bir teknolojidir. Honda motosikletler için oto pilot teknolojisi Geliştiriyor fakat kolay olmayacak ve üretilip, satılması yıllar alacaktır. Motosikletlerin aerodinamiği ve dış faktörlerden kolayca etkilenebilir olması işleri zora sokmaktadır.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here