Yeni Porsche 911 GT3 RS Görüntülendi

0
2633

Porsche 911 GT3 RS 17 Ağustos’ta yeni modelini tanıtacak!

Spor otomobiller içerisinde en iyi modellerden biri olan Porsche 911 GT3 RS her haliyle kusursuz bir otomobil. Yeni nesil 911 GT3 RS’nin mühendisler tarafından uzun süredir geliştirilmekte olduğunu biliyoruz.

Yeni nesil otomobilin Stuttgart’ta başarılı mühendisler tarafından tamamlanmakta olduğunu yeniden hatırlatalım. Porsche GT Model serisi Direktörü Andreas Preuninger, otomobilin spor etkinliklerinde ve pistlerde gayet başarılı olduğu bilgisini paylaşıyor. Bu bilgiler üzerine yeni model tanıtımı için heyecanlı bekleyiş devam etmekte.

Yeni Porsche 911 GT3 RS Detayları

Porsche yeni otomobilde 4.0’lık bir motor kullanacağını onayladı. Kullanılması planlanan motor yaklaşık olarak 500 beygir güç üretecektir. Fakat motorun 9.500 devirle 520 beygir güç üreteceğine dair söylentiler de bulunmakta. Yeni 911 GT3 RS, pist kullanımı için daha fazla geliştirilmekte. Doğal emişli, yüksek devir çevirebilen ve dört litrelik altı silindire sahip boxer motora sahip.

Yeni 911 GT3 RS için motordan daha çok aerodinamik ve şasi gelişmelerine odaklanıldığı belirtiliyor. Ayrıca 911 GT3′ e göre bazı görsel farklılıkların da olduğu görülmekte. En belirgin farklardan biri ön tampon üzerinde her iki tarafta da bulunan dikey kanatçıklar. Öyle ki bu kanatçık tasarımları aerodinamik amaçlı kullanılması hedeflenmekte. Bir diğer farka değinecek olursak yan tarafında bulunan havalandırma delikleri. Ayrıca yeni modeli daha güçlü kılan hava menfezlerinin agresif tasarımla birleştirildiği görülmekte.

Modelin doğal alanı pistler olduğu için daha önce GT3 RS’nin alışık olmadığımız alanlarda test edildiği bilgisi paylaşılmıştı. Model yere basma kuvveti ile dikkat çekecek gibi görünmekte. Prototip üzerinde Porsche’nın kendine has tasarımıyla yeni güncellemeye kavuştuğunu da belirtmiş olalım. Standart GT3’ün aksine daha sert bir görünüme kavuştuğunu söylemek mümkün.

Önceki bilgilere göre yüksek irtifa testleri için dağa çıkan modelin kamuflaj görünümünün çoğuna veda ettiği bilinmekteydi. Kusursuz bir otomobil için çalışmaları hızla devam ettiren mühendisler gerçekten mükemmel bir spor otomobil ortaya çıkartmayı hedefliyor. Porsche tutkunlarıysa bu yeni modelle tanışmak için oldukça heyecanlı bir bekleyişte.

Fiyatı

Porsche 911 GT3 ve Porsche GT3 Touring modelleri 169.700 dolarla satılmakta. Buna göre tahminen 911 GT3 RS’in 200.000 bin dolarlık bir fiyatla satışa sunulacağını söyleyebiliriz.

Arabam Kaç Para

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here