Toyota Corolla’nın Tarihi: Geçmişten Bugüne

0
2440
TOYOTA COROLLA'nın TARİHİ

Corolla‘nın dünyanın en çok satan araç plakası olduğunu biliyor muydunuz? 1966’dan beri ve 12 nesil boyunca üretilen, bugüne kadar dünya çapında 45 milyondan fazla Corolla modeli satıldı. Toyota Corolla’nın tarihi nasıl, birlikte inceleyelim.

Toyota Corolla’nın Tarihi

Böyle dünya çapında bir fenomenden bekleyebileceğiniz gibi, Corolla ailesinin tarihi de satış rakamları kadar geniş. Bu nedenle, her neslin gelişimini, genel özelliklerini ve kamuoyuna kabulünü detaylandıran, kapsamlı bir şekilde araştırılmış bölümleri derledik.

11.Nesil Toyota Corolla

Yeni teknolojisi, yenilikçi özellikleri ve alışılmadık arzusu ile dünyayı şaşkına çeviren bir halk arabası olan birinci nesil Toyota Corolla ile tanışma böyle başladı.

22.Nesil Toyota Corolla

Dünyanın yeni yüksek hız çağı için daha fazla yetkinlik ve gelişmiş performans sunan ikinci nesil Corolla’ya daha yakından bakın.

33.Nesil Toyota Corolla

Üçüncü nesil Toyota Corolla, sıkılaştırıcı emisyon düzenlemelerini karşılamak için geliştirildi ve bunu yaparken tüm otomobil endüstrisine birçok yenilik getirdi.

44.Nesil Toyota Corolla

 

Dördüncü nesil Corolla, Toyota’nın sınıf kriterlerini yeniden tanımlayarak ve yeni üretim rekorları kırarak kitlelere hitap etme geleneğini sürdürdü.

55.Nesil Toyota Corolla

 

Beşinci nesil Corolla, tarihinin en kapsamlı ve devrim niteliğindeki yeni modeliydi, önden çekişli ve bilgisayar teknolojisinin yaygın kullanımına öncülük etti.

66.Nesil Toyota Corolla

Artık tamamen önden çekişe dönüşen altıncı nesil Toyota Corolla, duyuları harekete geçiren lüks, kalite ve kullanılabilirliğe odaklanarak dünya çapındaki başarısını sürdürdü.

77.Nesil Toyota Corolla

Dünyanın en çok satanını daha da iyi hale getirmek: Doksanların ortasındaki yedinci nesil Toyota Corolla, her zamankinden daha büyük, daha hızlı ve daha güvenliydi.

88.Nesil Toyota Corolla

Sekizinci nesil Corolla, hem rasyonel hem de duygusal seviyelerde Avrupa zevklerine ve arzularına göre özel olarak tasarlanmış gövde stiliyle geldi.

99.Nesil Toyota Corolla

Yeni Milenyum’da Toyota’nın dokuzuncu nesil Corolla’yı geliştirmek için çizim tahtasına nasıl geri döndüğünün özeti.

TOYOTA COROLLA’NIN TARİHİ VE GÜNÜMÜZ

Üç model türevi mevcut olacak – Hatchback, Touring Sports ve Sedan – ayrıca seriye yeni ve daha güçlü 2.0 litrelik kendinden şarjlı hibrid elektrikli güç aktarım mekanizması ekleyen bir çift hibrit stratejinin dönüm noktası niteliğindeki tanıtımı.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here