Tesla, 2017 yılında Semi Trucks modelinin prototipini duyurmuştu. Fakat bu model şirkette bir ilk olarak yük taşımak amaçlı bir tır olarak karşımıza çıkmıştı. Şirketin tarihine geçecek modelin ilk prototipinden bu yana tam 5 yıl geçti. Fakat artık modelin teslimatlarına sadece iki hafta kaldı. Tesla, bu modelin ilk teslimatlarını Aralık ayında Pepsi’ye yapacak. Pepsi ise bu tırı Modesto’da bulunan fabrikalarında kullanacak. Konu ile ilgili tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

Tesla Semi Üretimine Ekim Ayında Başlanmıştı

Tesla CEO’su Elon Musk, Ekim ayının başında Semi modelinin üretimine başlandığını ve ilk teslimatın Aralıkta olacağını duyurmuştu. Bunun haricinde ise Elon Musk, bu konu ile ilgili başka bir açıklama yapmadı. Aslını konuşmak gerekirse elektrikli araçlar, henüz binek taşıtlar arasında yeni yeni yerleşmeye başladı. Fakat ağır ticari modellerde bu durum nasıl olacak oldukça merak konusu. Tesla Semi modeli ise, elektrikli bir ağır ticari aracın neler yapabileceğini hepimize gösterecek.

Model, ilk olarak 2017 yılında tanıtıldı. Fakat bugüne kadar üretimi birkaç kez ertelendi. Umuyoruz ki bu sefer durum böyle olmaz. Şirket, eğer bir sorun olmazsa 1 Aralık tarihinde teslimatlarının başlaması planlanan model hakkında ilk teslimatın ardından açıklama yapacak. Elon Musk’ın açıklaması haricinde şu anda model ile ilgili çok fazla paylaşım ve açıklama da bulunmuyor. Fakat geçtiğimiz günlerde Tesla’nın Twitter sayfasında yayınlanan 2022’nin üçüncü çeyreğine ait finansal raporlarda model ile ilgili bir bilgi mevcuttu. Buna göre Tesla Semi modelinin, tamamen yüklü halde 804 km menzile sahip olacağı açıklandı. Diğer yandan ise Amerikan üretici Tesla, 2024 yılına kadar 50.000 adet Tesla Semi’yi teslim etmeyi planlıyor. Bakalım gelecekte bu planlar işleyecek mi? Peki sizin bu model hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Satılık Tüm Tesla Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here