Euro 7 Emisyon Standartları Neler Getirecek?

0
1900
Euro 7 Emisyon Standartları Neler Getirecek?

Euro 7 emisyon standartlarına ilişkin öneriler AB Komisyonundan geldi. Herkesin bildiği üzere içten yanmalı motorlu otomobiller sürekli zararlı gazlar üretiyorlar. Bu nedenle de çevreye ciddi bir zarar veriyorlar. Avrupa Birliği Komisyonu ise bunu engellemek adına uzun zamandır otomobil üreticilerine belirli kısıtlamalar getiriyor. Bu sayede içten yanmalı motorlu araçların çevreye verdikleri zarar minimuma düşüyor.

Elektrikli Otomobiller Kurallara Uymak Zorunda

Euro 7 Emisyon Standartları Neler Getirecek?

AB Komisyonu, yeni Euro 7 emisyon standartları önerilerini sundu. Buna göre 2025’ten itibaren geçerli olacak yasada artık elektrikli otomobilleri de etkileyen kurallar da yer alacak. Üstelik emisyon standartlarına yeni maddeler de eklenecek. Özellikle fren aşınması ve mikro plastik oluşumuna neden olan lastiklere ciddi kısıtlamalar gelecek. Yeni standartlar yürürlüğe girince tüm yeni kayıtlı binek otomobiller fren aşınmasında yedi yedi miligramı geçemeyecek. Ayrıca 2035’ten itibaren bu oran üç miligrama kadar düşmek zorunda olacak. İlk kez ele alınan aşınma sonucu oluşan mikro plastikler nedeniyle elektrikli otomobiller, geleneksel güç üniteli modellere göre daha fazla zorluk yaşayacak. Çünkü elektrikli otomobiller, bataryalarında ötürü fazladan ağırlığa sahipler. Bu nedenle de lastiklerini daha fazla zorluyorlar. Böylece daha fazla mikro plastik üretiş oluyorlar.

Euro 7 Emisyon Standartları Bataryaları Sınırlandıracak

Euro 7 Emisyon Standartları Neler Getirecek?

AB Komisyonu ayrıca elektrikli araçların batarya dayanıklık sürelerine dair sınırlamalar getiriyor. Buna göre elektrikli araç bataryalarının beş yıl veya 100 bin kilometre sonrasında hala yüzde 80 oranında kapasitesi olması gerekiyor. Sekiz yıl veya 160 bin kilometreden sonra ise bu değerin yüzde 70 olacak. Ek olarak yeni düzenleme sayesinde benzinli ve dizel araçlar arasındaki ayrım da yok oluyor.  Avrupa Birliği Komisyonu, dizel araçları da benzinli araçla bir tutuyor. Buna göre kilometre başına emisyon değerini 60 miligram olarak belirliyor.

Sıfır KM Otomobil Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here