Sony Vision S-EV; Sony kendi EV sedanını test etti… Japon otomobil üreticilerinin EV’lere karşı tereddütleri göz önüne alındığında, bu Sony’nin ihtiyaç duyduğu bir açılış olabilir.

Sony, ilk olarak CES 2020’de görülen Vision S-EV prototipinin yol denemelerine başladı. Orta boy EV sedan, Magna Steyr dahil olmak üzere birçok şirketin teknolojisine sahiptir. Sony, otomobilin araç içi teknolojisi için bir demo olmasını istediğini belirtti.

Sony Ev’sini bir yıl önce Tüketici Elektroniği Fuarı’nda sürpriz bir şekilde tanıttı. Ve sözde sadece bir teknoloji göstericisi olan bir elektrikli otomobil için, Sony otomobil kesinlikle bir ön üretim prototipi gibi yol testleri yapıyor. Görünüşte birdenbire ortaya çıkan Vision S-EV adlı şık elektrikli sedan, elektronik devleri Sony, tedarikçi devi Magna Steyr (Düzenli olarak diğer otomobil üreticileri için arabalar üretiyor.) ve tüm destekleyici yazılım şirketleri ve otomotiv tedarikçileri arasındaki bir işbirliğiydi. Nvidia, Qualcomm, ZF, Bosch, Continental ve diğerleri dahil.

Ortaya çıkan otomobil, belki de şaşırtıcı olmayan bir şekilde, neredeyse üretime hazır görünüyor. Onlarca yıldır otomobil üreten bir otomobil üreticisinin ürünü gibi. Kapı kolunu çok hızlı çekerseniz dağılacak olan Potemkin tarzı bir tasarım çalışmasına kesinlikle benzemiyor.

Sony Vision S-EV Sedan Özellikleri

Dahası, Sony Vision S-EV, Model 3 ve Model S arasında konumlanmış orta boy bir sedan. Ayrıca iki adet 268 beygirlik motorla çalışıyor. Ve toplam 536 beygir gücü için iyi olan Tesla’ya doğrudan bir saldırı gibi görünüyor. 240 km maksimum hız ve 0’dan 100 km / saat’e 4,8 saniyede çıkıyor. Gösterilmiş olmasına rağmen, altındaki pille ilgili sahip olmadığımız tek önemli özellik hakkında. Ve tıpkı Tesla gibi, Sony de tüm gösterge paneli boyunca uzanan geniş, saran bir ekrana sahip bir kabinin yanı sıra 33 sensörlü otonom teknolojiyi sergiledi. Ergonomik koltuklar önde ve arkada çok rahat görünüyordu. Koltuk başlığına monte ekranlara ek olarak yolcuların bakmak için tamamı cam bir tavanı vardı.

Sony Vision S-EV; Sony Kendi EV Sedanını Test Etti

Sony otomobilinin bir yıl önce Las Vegas’ta şovu yaptığını söylemek çok doğru olur. Ancak elektronik devi, olası üretim planlarının olmadığını söyledi. Ayrıca yalnızca otomobilin bir teknoloji göstericisi olduğunu öne sürdü. Bu doğru: Sony, arabayı üretme planı olmadığını söyledi… ama yine de şu anda yol denemelerinden geçiyor.

Sony Vision S-EV; Sony Kendi EV Sedanını Test Etti

Sony Vision S-EV Sedan Testleri

Sony, “Mobilitenin gelişimine katkıda bulunma hedefiyle VISION-S geliştirme faaliyeti bir sonraki aşamaya ulaştı” dedi. “Güvenlik, eğlence ve uyarlanabilirlik için araç geliştirmeyi ilerletmeye devam ediyor. Teknik değerlendirme için Aralık 2020’de Avusturya’da halka açık yol testleri başladı.”

Bu “aşamalardan” söz edilmesi, kesinlikle yolun aşağısında başka aşamalar olacağını gösteriyor.

Bu noktada, bir yıl önce CES’te piyasaya sürüldüğünde otomobilin ne kadar dikkate değer bir anı temsil ettiğini bir kez daha vurgulamalıyız. Birkaç milyar dolarlık teknoloji ve otomotiv devi, tamamen çalışan bir EV sedan prototipi oluşturmak için bir araya geldi. Ancak daha sonra şunları söyledi: üretmeyeceklerini söyledi. Sony, diğer yerleşik otomobil üreticilerine, yani saran ekran ve diğer multimedya sistemlerine sunmak istediği şeylerin bir gösterimi olduğu konusunda ısrar etti. Ancak otomobil dünyasının derin ucuna cannonball yapmak üzere değildi. Benzer şekilde, Sony’nin tedarikçi arkadaşları, üretime hazır şüpheli sedanla ilgili senaryoda kaldılar. Üretim şanslarıyla ilgili sorulardan kaçınırken katkıda bulundukları heyecan verici teknik öğelerin listesini okudular.

Bir yıl sonra hızlı ileri ve Sony şimdi, üretime girmemesi gereken bir araba için garip olan yol testinden geçen arabayı gösterdi. Ama yine de burada, tüm ihtişamıyla, kışlık dağ yollarını oyuyor.

Bu noktada, üretime girmemesi gereken bir şeye göz kamaştırıcı miktarda geliştirme parası atılmış gibi görünüyorsa, birkaç tedarikçi şu şekilde yorumlanabilecek bazı açıklamalar yapmış olsa da, yalnız değilsiniz. Farklı yollarda test edilmeli.

Sony Vision S-EV Sedan Üretime Geçecek Mi?

Özetle, Sony’nin yapmaya karar vermediğini, ancak açıkça düşünmek için çok zaman harcadığını söyledi. Ancak bir şeyi gerçek yol testi eylemi de dahil olmak üzere, Sony otomobiliyle ilgili olanlardan kesinlikle bazı çelişkili sinyaller geldi. Ayrıca, bir Apple otomobil projesinin aksine, bir Sony otomobil projesine dair artık çok daha fazla kamuya açık kanıt bulunmasında da dikkate değer bir kopukluk var. Yine de bazıları tarafından üretime geçileceğine inanılırken, diğeri CES’te görüldü. Şu anda yol testlerinden geçiyor, ancak hiçbir şekilde üretime geçmesi beklenmiyor.

Sony Vision S-EV; Sony Kendi EV Sedanını Test Etti

Apple otomobili konsepti, buna inanmak isteyen bazı endüstri gözlemcileri için bir smaç gibi görünüyor. Ancak bir Sony otomobil fikri, başkaları tarafından bir tür gösteriş fantezisi olarak görülüyor. Tüm bu süre boyunca, yerleşik Japon otomobil üreticilerinin çoğu, akülü elektrikli arabaları sahaya sürmek istiyor. Sony, şu anda kabul etmek istemese de otomobil pazarında bir boşluk seziyor mu?

Pek çok Japon sanayi devinin buzdolaplarından ekskavatörlere ve bilgisayarlara kadar pek çok farklı şey üretti. Bu nedenle Honda veya Mitsubishi’nin şu anda ürettiği şeylerin bir listesini gözden geçirdiyseniz, Sony’nin elektrikli bir araba için özellikle uzak durmadı.

Bunu not ettikten sonra, Sony’nin elektrikli otomobil işine girmek için üstesinden gelmesi gereken bir takım engeller var. Tesla’nın daha sarsılmış finansal temelleri üzerindeyken geçtiğimiz on yılda üstesinden geldiği aynı engeller. Ancak bir dizi Japon otomobil üreticisinin EV’ler konusundaki mevcut tereddütü, ona bir açıklık sağlayabilir.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here