Yeni 2022 Kia Stinger GT AWD özellikleri… Bir yenileme ile Kia, Stinger hatchback’ine daha güçlü bir dört silindirli taban getiriyor. Ancak V-6 GT büyük ölçüde yalnız kaldı. Bu performans açısından kötü bir şey değil ve kısaca ara bir performans değeri.

Bazen bir araba, yaşam döngüsünün ortasında yenilenir ve tamamen yeniden icat edilir. Yeni motorlar, yeni karoser ve yeni bir iç mekan bu tam bir Overhaulin’ (elden geçirme) tedavisi. Bu olduğunda, bunun nedeni genellikle orijinal ürünün hızlı bir yenilemeyi garanti edecek kadar cansız ve alıcısız olmasıdır. Yelpazenin diğer ucunda, eğer bir şirket bunu gerçekten ilk etapta tutturduysa, bir araba, esasen çekici bir pakete küçük güncellemeler getiren sürekli bir yenileme alabilir. 2022 Kia Stinger kesinlikle ikinci kategoriye giriyor.

2018’de tanıtılan Stinger’dan bir tanesini saatlerce sürebilecek kadar etkilendik. Ayrıca modelin lüks Genesis kuzeni G70’i de listemize ekledik. Stinger’la (ve bu nedenle G70’le) en büyük yakınmamız, 255 beygirlik turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli temel motorunun biraz serseri olmasıydı. Kia şunu düzeltti: 2022 modelleri için yeni standart motor seçenekleri. Bu seçenekler, çeşitli Kia, Hyundai ve Genesis ürünlerini güçlü bir şekilde canlandıran 2.5 litrelik turbo-dört motor. 300 beygir gücü ve 422 Nm ile Stinger’ın alıngan tavrına daha iyi uyması gereken bir güç sağlayıcı. Ünlü otomobil üretici Kia, bu yenilemeyi “Yapmalıydı” diyoruz çünkü müşteri skalasına daha çok uyan yeni bir seçenek eklemiş oldu. Ayrıca bunun yerine, herhangi bir Stinger müşterisine önce V-6’yı denemek için vereceğimiz tavsiyeye uyduk.

Yeni 2022 Kia Stinger GT AWD Özellikleri

Yeni 2022 Kia Stinger GT AWD; Her Zamankinden Daha Güçlü Değer, Vokal Yeni Aktif Egzoz, Daha Şık İç Mekan Uygulaması

Büyük Kia’nın isteğe bağlı çift turboşarjlı 3.3 litrelik V-6’sı, ilkinin daha iyi motorlarından biridir. Görünüşte rölantiden redline kadar pürüzsüz ve güçlü. Bu neredeyse abartı değil 510 Nm torku 1300 rpm’de geliyor ve 4500 rpm’ye kadar bu platoda kalıyor. V-6’nın 368 beygir gücü, geçen yıla göre yalnızca üç beygirlik bir artışı temsil ediyor. Ancak, Stinger’a gaz kelebeği altında daha derin bir hırıltı veren ve sekiz ileri otomatik şanzımanı değiştirmek için direksiyon simidine monteli kanatçıkları kullanmayı daha faydalı hale getiren yeni aktif egzozu fark edeceksiniz.

Yeni 2022 Kia Stinger GT AWD Özellikleri

İç mekan da bir güncelleme aldı. Ancak farklılıkları tespit etmek için neredeyse eski bir Stinger’ı yenisinin yanına park etmek zorunda kalacaksınız. Birincil fark, önceki 8.0 inçlik ekrandan kullanışlı bir şekilde büyütülen ve analog tüp benzeri stereo ayar grafikleridir. Ve bir şöminenin veya garip bir şekilde meşgul bir şöminenin önceden kaydedilmiş seslerini dinleme seçeneği sunan 10.3 inç bilgi-eğlence dokunmatik ekranıdır. Ayrıca koltuklarda yeni dikişler ve bazı farklı süslemeler var.

Yeni 2022 Kia Stinger GT AWD; Eskisinden Daha Hızlı Değil, Dört Mevsim Lastiklerinde Yetersiz Yol Tutuşu ve Frenleme

2022 modelinin dış tasarımı, ustaca elden geçirilmiş farlar, arka lambalar ve yeni tekerlek tasarımları içeriyor. Ancak en göze çarpan fark, öncekinden daha farklı yeni Kia rozeti.

Yeni araba 4.6 saniyede 96.5 km hıza ulaştı, bu önceki sürümle aynıdır. Ayrıca 172 km / saat’te 13.1 saniyelik çeyrek mil süresi de öncekiyle aynıydı. Ancak 1.6 km / saat daha yavaş bir tuzak hızıyla. Bununla birlikte, skidpad tutuşu, etkileyici olmayan 0.85 g idi. Bu büyük ölçüde Michelin Primacy Tour A/S dört mevsim lastikleri sayesinde. Michelin Pilot Sport 4 yaz lastiğinde, önceki araba 0,91 g çubuk gösteriyordu. Bu dört mevsim, Stinger GT’nin dört pistonlu ön ve iki pistonlu arka kaliperli Brembo frenlerine rağmen, 70’ten 187 metrelik uzun bir duruşa da katkıda bulundu. Eski araba 50 metre bu hızdan durdu. En yeni G70 ve eski Stinger GTS’den farklı olarak, yeni dört tekerlekten çekişli Stinger’da drift modu yoktu.

Yeni 2022 Kia Stinger GT AWD Özellikleri

Yeni 2022 Kia Stinger GT AWD Fiyatı

Arkadan itişli 2.5T GT-Line’ın 37.135$’lık taban fiyatı, geçen yılki 34.135$’lık giriş noktasından büyük bir artışa işaret ediyor. Ama en azından daha büyük harcama için oldukça büyük bir beygir gücü artışı elde edersiniz. Temel 40.635$’lık Stinger GT artık yok, bu nedenle V-6’ya geçmek GT1 donanımı için en az 44.735$ gerektiriyor. Bu fiyat aslında geçen yılki GT1’den 46.535$’a mal olan bir indirim. GT2 döşemeli bir AWD V-6 için diziliş 54.535 dolardan başlıyor. Bu modelin üzerine şimdi, bazı trim ve egzoz uçlarını karartan, modele özel 19 inç jantlar getiren ve karbon fiber iç parçalar ekleyen 1295 dolarlık yeni bir Scorpion paketi ekleyebilirsiniz. 2019 GT2’sini bu doğrultuda modifiye eden bir Stinger sahibi tanıyoruz. Bu yüzden belki Kia kendi kişiselleştirme sahnesine dikkat ediyordur. Onun gibi isteğe bağlı metanol enjeksiyonu ve KDM (Kore iç pazarı) rozetleri ekleyip eklemediklerini kesin olarak bileceğiz.

Kia, 500 beygirlik bir canavar Stinger (kod adı: Super Scorpion) çıkarsa çok sevinirdik. Ancak marka çoğunlukla arkadan çekişli hatchback’lerini sunmaya çalışıyor. Kia, yılda yaklaşık 10.000 Stinger satıyor, bu da onu uygulanabilir kılıyor, ancak her gün gördüğünüz bir şey değil. Bu, satış rakamlarının gösterdiğinden daha fazla, Kia için hala önemli bir otomobil.

İkinci El Kia Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here