Geçtiğimiz günlerde CES’te tanıtımı gerçekleşen Toyota Boshoku MX221 ve Moox konsepti geleceğe dair ip uçları veriyor.

CES’te birçok otomobil tanıtım savaşına girmişti. Peugeot Inception ve BMW i Vision Dee dikkatleri oldukça üzerine çekmişti. Toyota Group’un bir üyesi olan şirket ise geleceğin iç mekanına bir bakış sağlayan iki Hizmet Olarak Mobilite (MaaS) konsepti sergiledi. 

MX221 Konsepti

Toyota Boshoku MX221 konsepti

Toyota Boshoku ilk konsepti MX221 olarak biliniyor. Bununla birlikte seviye 4 otonom sürüş sistemine sahip bir araç olarak tasavvur ediliyor. Konsept, “çeşitlilik” fikrini benimsemekte. Ayrıca yeniden yapılandırılabilir bir iç mekana sahip.

İlk konfigürasyon MX Pass olarak biliniyor. Ayrıca geleneksel iki sıra konfigürasyonunda dört koltuğa sahip. MX Plus konfigürasyonunda da iki sıra koltuk bulunmakta. Ancak bunlar karşı karşıya. MX Access, modeli tekerlekli sandalye ile donatılmış. Ancak MX Prime kabin elektrikli yatırma, bacak desteği ve dijital klavyeli açılabilir masa özelliklerine sahip. Yani yüksek teknolojili koltukla donatılabildiği için lükse odaklanıyor. Dört konfigürasyonun hepsinde, ihtiyaç duyulmadığında katlanan koltuk bulunmakta.

Toyota Boshoku MX221 konsepti

Konsept araç çağırma için tasarlandığından, koltuk döşemesi kolayca değiştirilebilir. Ayrıca halı da öyle. Konsept ayrıca bir UV-C dezenfektanı, kabin içi izleme sistemi ve katlanır eğlence sistemine sahip. Diğer öne çıkan özellikler arasında aydınlatmalı kapı panelleri görüyoruz. Bununla birlikte araç ve yolcu bilgilerini gösteren küçük bir bilgi-eğlence sistemi yer alıyor.

Dış kısım, kıyaslandığında nispeten daha sade. Ancak elektrikli kayar kapıların yanı sıra kapalı tekerleklere sahip. Bunlara, yan camlar için dijital ekranların yanı sıra “Araç Duruyorsa Dikkat” gibi mesajlar görüntüleyerek yoldaki diğer kullanıcılarla iletişim kuran bir arka LED paneli eşlik ediyor.

Moox Konsepti

Toyota Boshoku Moox konsepti

Moox konsepti otonom bir Seviye 5 araç olarak karşımıza çıktı. Marka, konsepti iş, yemek ve eğlenceye kadar çeşitli uygulamalara uyacak şekilde tasarladı.

Yüksek Teknoloji

Wellness Edition, yorgunluk ve stres seviyenizi belirlemek için koltuklardaki ve kolçaklardaki sensörleri kullanıyor. Stresliyseniz, Moox ekranlarında bir ormanın videolarını göstererek sizi sakinleştirmeye çalışıyor. Bu gerçekleştiğinde, ışıklar ve ses sistemi orman hissini taklit edecek şekilde değişirken “rahatlatıcı bir aroma” ortaya çıkıyor. Sıkıcı hissederseniz eğer, hareket tanıma teknolojisi sayesinde yolcular ellerini ve kollarını kontrolör olarak kullanarak oyun oynayabiliyor. Enfes teknolojisi bizi gerçekten hayran bıraktı:)

Toyota Fiyat Listesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here