Rolls-Royce Spectre; ilk elektrikli Rolls, 2023’ün sonunda çıkacak… İki kapılı coupe ünlü marka için sadece bir başlangıç modelidir. ​​Ayrıca Rolls, on yılın sonunda tüm model serisinin elektrikli olacağını söylüyor.

Rolls-Royce, son ürünü Spectre’ın tamamen elektrikli iki kapılı bir coupe olacağını duyurdu. Spectre, mevcut seri ile aynı Rolls Luxury Architecture of Luxury üzerinde oturuyor. Otomobil üreticisi, Rolls-Royce Spectre’nin 2023’ün sonunda satışa çıkacağını onayladı. Ayrıca on yılın sonunda tüm Rolls-Royce araçlarının elektrikli olacağını söylüyor.

Rolls-Royce Spectre; İlk Elektrikli Rolls

Rolls-Royce, uzun süredir elektrifikasyonu bekleyen bir marka gibi görünüyordu. Ve bu, şirketin on yıldan fazla bir süredir hakkında giderek daha geniş ipuçları bıraktığı bir şey. 2011 yılında Cenevre otomobil fuarında 102EX olarak adlandırılan önceki nesil Phantom’a dayanan bir EV konseptini tüm dünyanın beğenisine sunmuştu. Bu tarihten beş yıl sonra çok daha radikal, daha iyi bir model olan 103EX’i gösterdi. Ancak marka daha yakın zamanlarda, tüm portföyünün 2030 yılına kadar tamamen elektrikli olacağını söyledi.

Şimdi şirket, ilk tamamen elektrikli Rolls-Royce üretim arabasının ne olacağı hakkında biraz daha ayrıntı yayınladı. Markanın ilk elektrikli otomobili Spectre 2023’ün sonunda satışta olacak. Ve Rolls-Royce, sloganlarla dolu bir prototipin yalnızca bu birkaç görüntüsünü yayınladı. Ancak durum bu olsa da, bu, söz konusu otomobilin arkadan menteşeli kapılara sahip bir coupe olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Şirket, lansmandan önce dünya çapında 2,4 milyon km (1,5 milyon mil) testi kapsayacak olan prototip versiyonlarının yol sürüşünün başlamak üzere olduğunu söylüyor.Rolls-Royce Spectre; İlk Elektrikli Rolls

Markanın ilk elektrikli modeline ait diğer ayrıntılar eksik ve marka haricinde bu konuda herhangi bir kaynak bulunmamakta. Spectre, markanın lüks alüminyum platformunu destekler ve bunun modüler bir mimari olduğunu da bilgilere ekleyebiliriz. Segmentteki diğer rakipler Fantom, Cullinan ve Hayalet modelleri ile yarışmaya devam ediyor. Ancak Rolls-Royce’un gelecekteki diğer elektrikli otomobillerinin güç aktarma organları hakkında hiçbir ayrıntı açıklanmadı.

Rolls-Royce Spectre; Performans Parametreleri

Ünlü marka Rolls-Royce’nin CEO’su Torsten Müller-Ötvös daha önce bize, herhangi bir elektrikli Rolls’in performansı hakkında bilgi verdi. Ve en azından şirketin mevcut V-12’si tarafından sağlanan performansla aynı düzeyde performans sunması gerektiğini doğrulamıştı. Ayrıca her ikisinin de güçlü modeller olduğunu belirtti.

Bu modeller, incelikleri ve dalgalı tavırlarıyla ünlüdürler, ancak serbest bırakıldıklarında etkileyici bir şekilde güçlüdürler. Şirket, mevcut Ghost için 4.3 saniyelik sıfırdan 96.5 km / saate kadar bir zaman talep ediyor. Bu yüzden bu hız ve km bilgisini bir temel olarak düşünmeliyiz.

Rolls-Royce Spectre; İlk Elektrikli Rolls

102EX, 71.0 kWh’lik güçlü bir pil takımına sahiptir. Spectre modelinde arka aksa toplam 389 beygir gücü sağlayan bir çift elektrik motoru kullandı. Ancak üretim Spectre’nin çok daha güçlü olmasını ve ayrıca mütevazı 200 kilometreyi önemli ölçüde daha iyi hale getirmesini güvenle bekleyebiliriz. Bu konsept için talep edilen aralık.

Rolls-Royce’dan İlk Elektrikli Araç İle İlgili Açıklama

İlk elektrikli Rolls-Royce için uzun bir bekleme süresi mevcuttur. Durum böyle iken, şirket modelin çok daha erken gelebileceğini belirtmek istiyor. Yarı otonom şirketi ortaklaşa kurmadan önce Charles Rolls, Columbia adlı erken bir elektrikli arabayı deneyimledi. Bunun üzerine şunları söylediği bildirildi: “Elektrikli arabalar tamamen gürültüsüz ve temiz araçlardır. Herhangi bir yakıt kokusu veya titreşim yok ve sabitlendiğinde çok daha kullanışlı olacaklar. Şarj istasyonları şuan yetersiz olsa bile bu ağ zamanla ilerlemeye paralel düzenlenebilir. Ancak şimdilik, en azından uzun yıllar boyunca çok kullanışlı olacaklarını tahmin etmiyorum. Bunun yeterince kullanışlı olması için biraz daha zaman var.”

Rolls-Royce Spectre; İlk Elektrikli Rolls

Bu gecikme 123 yıl gibi görünüyor ama geç olması hiç olmamasından daha iyidir.

Rolls-Royce, Spectre adının aynı derecede ruhani Ghost, Phantom ve Wraith ile eşleşecek şekilde seçildiğini söyledi. Bu ise garip bir PR tesadüfü ortaya çıkardı: Duyuru, yeni James Bond filmi No Time To Die ile aynı gün yapılıyor. 007’nin son sinema gezisi olan 2015’in Spectre’ı ile aynı adı taşıyan araba ile İngiltere’de resmi olarak açılıyor. Dünyanın en ünlü casusu, uzun süredir devam eden franchise’ın gelecekteki yinelemelerinde otomotiv sadakatini değiştirmeye hazır olabilir mi?

İkinci El Klasik Rolls-Royce Fiyatları

Rolls-Royce Phantom, Teknoloji Severler için En İyi Sedan

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here