İngiliz lüks araç üreticisi Rolls-Royce, aynı zamanda Mini ve BMW ile aynı üretici platformuna sahip. Bazı lüks otomobil kullanıcıları için Phantom fazla gösterişli, diğerleri içinse çok büyük fakat yetersiz kalıyor. Yine de tüm bunların ötesinde, olağanüstü Rolls-Royce amiral gemisinin zenginliği, üstün sürüş konforu ve sessiz zarafetiyle eşleşebilecek gezegende başka bir araba henüz yok. Büyük V12 motorun performansı sürüşü memnuniyetle karşılayan bir şasi ile kombine ediliyor. Rolls-Royce Phantom incelemesini sizler için hazırladık.

Rolls-Royce Phantom’un Sınırsız Renk ve Donanım Seçenekleri!

Rolls-Royce Phantom İnceleme

Teknoloji yüklü Phantom, BMW Group ve tedarikçilerinin tüm marifetini ve uzmanlığını kullanıyorr ve güncel aktif güvenlik özellikleri ve bilgi-eğlence sistemleri söz konusu olduğunda daha iyisinin olmadığını söyleyebiliriz. Sınırsız renk, döşeme ve donanım seçenekleriyle bambaşka bir boyut. LED dış hatları olan farlar, daha dik ön kanatlar ve belirgin  bir kaput yer alıyor. Arabanın arkasında, arka kısımlar biraz daha sıkı bir şekilde şekillendirilmiş. Yivli bir arka tampon var. Yan görünüm Phantom’un tanıdık profilini ve aynı zamanda merkezi kapı kollarının yapışık etkisini ve araç sürerken dik duran ikonik RR tekerlek merkezlerini koruyor.

Rolls-Royce Phantom: Motor ve Teknik Özellikleri

Rolls-Royce Phantom İncelemesi

Phantom’un belirgin kaputunun altındaki 6.75 litrelik büyük V12 motoru, daha boyutlardaki modeli Ghost’a takılan 6.6 litrelik ünitenin revize edilmiş bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca 1.700 rpm’den sağlanan muazzam 900Nm tork ile birlikte Ghost’daki ile aynı 536bhp üretiyor. Phantom’u 0-100’e 5.3 saniyede yükselmesi mümkün. Ancak maksimum hızı 155 mil/saat ile sınırlı.

Rolls-Royce Phantom: İç Mekan

Rolls-Royce Phantom İncelemesi

Önde son teknolojiyle donatılmış olsa da, ön panonun kabin kalitesi üzerinde oturan sanat galerisi bulunuyor. Bu isim Rolls-Royce’un gösterge panelini aşan geniş cam alanına verdiği isim. Ayrıca üreticinin arkasında sahibinin üst düzeyde sipariş için kendi sanat eserlerini sipariş edip sergileyebileceğini söylüyor.

Geniş açılan kapılar, bir düğmeye dokunuşla arkanızdan yaklaşırken, görkemli bir deri döşeme kabini ortaya çıkarıyor. Ayrıca 6 mm çift cam sayesinde rahatsız edici şehir ve trafik gürültüsünden izole olmanızı sağlıyor. Son olarak ayak parmaklarınızı derin kuzunun yün halısına gömebilir ve kolçaklardaki bireysel kontrollü iklim ayarlarının keyfini çıkarabilirsiniz.

Rolls-Royce Hakkında Bilinmeyenler

1967 Rolls Royce Silver Shadow Gezintisi

2022 Rolls-Royce Ghost; Motor, Performans ve Teknoloji

1 YORUM

  1. bu araçların üretilip satıldığına inanmak zor geliyor hele ki bizim ülkede sanki bir oyuncak bu araçlar bizde tek gerçek linea egea ve doblo 🙂

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here