Porsche 718, Tamamen Elektrikli Oluyor

0
1938
Porsche 718

Porsche, elektrikli otomobil sektörüne giriş yapan dev otomobil üreticilerindendir. Özellikle Taycan modeliyle tüm dünyada beğenilerek bir başarıya imza attı. Fakat şirket, elektrikli teknolojisini daha da ileri seviyeye taşımakta kararlı. Porsche, sevilen modellerinde 718(Boxster ve Cayman)’i tamamen elektrikli yapacağını açıkladı.

Porsche CEO’su Oliver Blume, yeni 718’in tam bir spor araba olacağını ve aracın yakın bir tarihte çıkacağını açıkladı. Yapılan tahminlere göre aracın 2025 yılında piyasaya çıkması bekleniyor.

Porsche’nin yeni tamamen elektrikli modeli olacak 718 ile ilgili sadece bir detay paylaşıldı. Halihazırda popüler olan 718 modelinde içten yanmalı motor çağının sona ermesini sağlayacak. Ayrıca şirketin Premium Platform Electric (PPE) otomobil platformu üzerine inşa edilecek. Audi ve Porsche’nin ortaklaşa geliştirdiği PPE, ilk kez Porsche’de yer alacak.

Diğer yandan Porsche, tek iş birliği stratejisinden vazgeçerek kendi şarj istasyonu ağını kuracağını bir başka haberde duyurdu. Aynı zamanda ağırlıklı olarak Almanya, İsviçre ve Avusturya’da şarj istasyonları kurulacağını açıkladı.

Porsche 718

Porsche 718 Boxster ve Cayman

Porsche 718 modelleri, tamamen sportif bir tasarımla üretilmiş araçlardan oluşuyor. Aracın dış görünümünden iç aksesuarlarının en ince detaylarına kadar lüks ve konforludur. Dış cephesinin keskin ve çarpıcı çizgileri görenleri kendine hayran bırakıyor.

Aracın kokpitine oturduğunuz andan itibaren en son teknoloji sizi karşılıyor. Ön kokpit, aracı kontrol etmenizi sağlar. Aynı zamanda çalışma şekli, çeşitli elektronik aksamları kontrol etmenizi sağlar. Öyle ki Porsche, bir spor otomobilde geleceğin ruhunu yansıtıyor. Porsche, Porsche 718’in bu versiyonuna sportif bir ruh katmış gibi görünüyor. Ayrıca araç üretiminin tek bir amacı vardır. Sürüş deneyiminiz için her günün özel bir gün olmasını sağlamak. Yani, Porsche 718, sportif, konforlu, güvenli ve pratik bir yolculuk sunuyor.

Porsche 718 çağının varlığını sürdüren modelleri Boxster ve Cayman. 718’in efsanesi konfor, güvenlik ve lüks üçlüsünü bir araya getiriyor. Ve bu modellerde sergileniyor. Yeni 718 modeli, çarpıcı sportif tasarımıyla kullanıcıları bekliyor. Porsche ayrıca aracın yakıt seviyelerini önemli ölçüde düşürmeyi başardı. Bu özelliği ile otomobil kullanıcılarından tam not almayı başardı.

Porsche 718 Boxster

Porsche 718 Boxster

Çoğu üstü açılır araba, açık yolun tadını çıkarmanın keyifli bir yoludur. Ancak Porsche 718 Boxster, keyifli yol tutuşu ve turboşarjlı güç aktarma organları ile bunu bir adım öne çıkarıyor. Ayrıca Porsche deri paspaslar ve anahtar kılıflar gibi birçok yeni deri aksesuar sunuyor. Aynı zamanda sürücüler anahtarlıklarını arabalarının dış rengine uyacak şekilde boyatarak kişiselleştirebilirler.

Porsche 718 Boxster üç motor sunuyor. Birincisi, 300 beygirlik turboşarjlı 2.0 litrelik düz dörtlü. İkincisi,  350 beygirlik turboşarjlı 2.5 litrelik düz dörtlü(S modelinde). Son olarak üçüncüsü, 394 beygirlik 4.0 litrelik düz altılı (GTS 4.0’da). Aynı zamanda her biri altı ileri manuel şanzıman ile eşleştirilmiş olarak geliyor. Ancak alıcılar Porsche’nin yedi ileri otomatik şanzımanını tercih edebilirler. Boxster’ın ortadaki motor yerleşimi, virajlarda dengeli hissetmesine yardımcı oluyor.

Boxster’ın iç mekanı, bu kadar lüks bir arabada beklenenden daha fazla plastiğe sahip. Ancak alıcılar konsol kapağını, kapı paneli kaplamasını ve gösterge panelinin üst kısmını deriyle kaplayabilirler. Ne yazık ki Boxster’da kullanışlı bir saklama alanı yok. Sadece bir el bagajı arkaya, ikisi de bagaja sığacak şekilde.

Porsche 718 Boxster 2.El İlanları

Porsche 718 Cayman

Porsche 718 Cayman

Mühendisler üstü açık ve sıra dışı spor otomobil yapmak istediler. Yarış dünyasına Porsche 718 Cayman gibi özel olan otomobili kazandırdılar.

Porsche 718 Cayman birçok donanıma sahip. Araçta, şerit değiştirme asistanı, adaptif hız sabitleyici, geri görüş kamerası gibi birçok özellik bulunuyor. Ayrıca Porsche, 18, 19 ve 20 inç jant seçenekleri ile sunulan bu araç için seramik disk frenlere sahip. Aynı zamanda model, ortadan motorlu olarak tasarlandı. Ayrıca, 2.0 litre 300 beygir 380 nm tork güç üreten benzinli motora sahip.

Kolay anlaşılabilen göstergeler ve rahat koltuklar Cayman’ın kabinine bir süper kahramanın giysisinden farklı olmayan bir his verir. Ancak, çok fazla sert düğme ve birçok ucuz plastik parça, iç tasarımın öne çıkmasına engel oluyor. Aynı zamanda, spor arabalara göre iyi denilebilecek bir kargo alanı sağlıyor.

Porsche 718 Cayman 2.El İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here