Otomobil endüstrisi küresel bir pandeminin etkilerini hafifletmeye çalışmaktadır. Bir yandan da mikroçip ve parça tedariği konusunda sıkıntı yaşamaktadırlar. Bu sıkıntılara bir yenisinin daha eklenmesi an meselesidir. İddialara göre otomobil üreticilerinin yeni sorunu koltuk köpüğü tedariğidir. Şubat 2021’de Teksas’ta binlerce kişiyi elektriksiz ve susuz bırakan şiddetli kış fırtınaları, koltuk köpüğünde hammadde sağlayan rafinerileri de etkilemiştir.

Otomobil Üreticilerinin Yeni Sorunu: Koltuk Köpüğü  Çoğu araba koltuğunda, döşemenin altında bulunan köpük, genellikle propilen oksit adı verilen organik bir bileşik kullanılarak üretilen poliüretandan yapılmaktadır. Buna karşılık, bu endüstriyel sıvı, yağ arıtma işleminin yan ürünleriyle üretilmektedir. Teksas’taki fırtınaların konuya dahil olduğu nokta da burasıdır. Petrol rafinerileri, tüm süreci başlatan petrolün yan ürünlerini de sağlamakla görevlidir. Bu yüzden bazı tedarikçiler, 8 Mart’ta köpüğün bitebileceğini açıkladı ve otomobil dünyasının yeni sorununu ortaya attı.

Otomobil Üreticilerinin Yeni Sorunu: Koltuk KöpüğüÖncelikle koltuk köpüğü krizinin Amerika kıtasını etkilemesi beklenmektedir. Buna göre Volkswagen, Ford, Tesla ve GMC gibi büyük otomobil üreticilerinin, Amerika’daki fabrikalarında tekrardan bant daraltmaları veya durdurmalar yaşanabilecektir. Bir diğer önemli bir konu ise pandemi nedeniyle işsizliğin çok yüksek olması, otomobil üreticilerinin üretim sorunları olduğunda daha da artmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Tesla’nın fabrikasını bir süre kapatması, diğer otomobil üreticilerinin bazı fabrikalarını durdurup, parça tedarik etmesi gündem olmuştur. Uzmanlar tarafından gelecek aylarda özellikle petrol bazlı parçaların bulunmasında sorunların yaşanacağı tahmin edilmektedir. Son olarak otomobil üreticilerinin yeni sorunu: koltuk köpüğü sorunu için nasıl bir çözüm bulunacağı açıklanmamıştır.

Hayalinizdeki İkinci El Aracı Bulun!

Sıfır Araba Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here