Audi Quattro, farklı bir şekilde Dünya Ralli Şampiyonasında! Audi Sport, GT2 de dahil olmak üzere çeşitli yarış kategorilerinde yarışmaktadır. Fakat uzun yıllardır Dünya Ralli Şampiyonası’na (WRC) katılmamaktadır. Ayrıca bir geri dönüş de planlanamamaktadır. Bu nedenle İsveçli bir ekip, kompakt Audi A1 hatchback’i yarışlara sokmayı planlamaktadır. İsveçli pilot Mattias Ekström, kısa süre önce oluşturduğu EKS JC yarış ekibi adına projeyi başlattı. Projeye büyük ölçüde Avrupa pazarı için geliştirilmiş dört kapılı bir şehir otomobili olan Audi A1 ile başladı.

Audi Quattro, Farklı Bir Şekilde Dünya RalliAudi A1’i uluslararası ralli için hazırlamak için öncelikle aracın iç mekanı boşaltıldı. Daha sonra takla kafesi eklendi ve ön yolcular için spor koltuklar yerleştirildi. Dış tasarımında neredeyse her gövde paneli, ralli yarışını düşünülerek yeniden tasarlandı. Aracın üzerinde kullanılan beyaz, sarı, kırmızı, gri ve siyah renk, 1980’lerde ralli sahnesine hakim olan orijinal Quattro yarış arabalarına bir övgü niteliğindedir. A1’in bu görünümünün oldukça ilham verici olduğunu düşünüyorum. Özellikle de ızgarasının üzerindeki üç havalandırma deliği Quattro Coupe’dekilerden ilham almaktadır.

Audi Quattro, Farklı Bir Şekilde Dünya RalliHatchback, 263 beygir gücü geliştirmek üzere ayarlanmış turboşarjlı, 1.6 litrelik dört silindirli motor sayesinde göründüğü kadar güzel bir ses çıkarmaktadır. Beş vitesli sıralı şanzıman ve tabii ki Audi’nin zaman içinde test edilmiş Quattro dört tekerlekten çekiş sistemi sayesinde dört tekerleğin tamamına güç gönderilmektedir. Sıfırdan bir ralli arabası yapmak büyük bir girişimdir ve A1 Quattro, rekabette ilk kez sahneye çıkması için hazır değildir. Önce karda, sonra çakılda ve son olarak da asfaltta ince ayar yapılması gerekmektedir. Gelecek aylar içinde Audi A1 Quattro’nun yarış serüvenlerini merakla bekleyeceğim. Audi markası ralli şampiyonasına katılmasa da Audi Quattro, farklı bir şekilde Dünya ralli şampiyonasında yerini almaktadır.

İkinci El Audi İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here