Bugünlerde Alman otomobil devi Porsche ve Formula 1 yarışları hakkında bazı iddialar atılmaya devam etmektedir. Bu iki iddiadan yola çıkarak Alman otomobil devi Porsche, Formula 1’e dönecek mi? Sorusu aklımıza gelmektedir. Porsche’nin Formula 1’e girmeyi düşünebileceği gerçeği, açıkçası yarış hayranları ve markanın hayranları arasında büyük ilgi görmektedir. Alman şirketinin yeni motor kuralları hakkında F1 yetkilileriyle görüştüğünün bildirilmesi iddiaları doğrular niteliktedir. Bununla birlikte Porsche yetkilileri, F1 yetkililerine girişlerinin yarış serisinin özellikle sentetik yakıtlarla daha çevreci hale gelmesine bağlı olacağını söylemiştir.

Alman Otomobil Devi Porsche, Formula 1e Porsche, son zamanlarda e-Fuels olarak da bilinen sentetik yakıtlardan sık sık söz etmektedir. Geçen hafta Alman şirket, bir ICE arabasına güç sağlamak için e-Fuel kullanmanın emisyonları yüzde 85 azaltabileceğine ve bu araçların, elektrikli bir araç kadar temiz olabileceğine inandığını söyledi. Şu anda Porsche, F1’e eFuels yakıt türünü benimsetmeye çalışmaktadır ve bu sayede yarışlara katılacaklarını iddia etmektedirler.  Porsche Motor Sporları Başkan Yardımcısı Fritz Enzinger, F1’in 2025, motor kuralları hakkında şunları söyledi: “Sürdürülebilirlik konularının, örneğin yarışlarda e-yakıtların kullanılması çevreci duruş açısından büyük ilgi çekecektir.” Dedi. Bu sayede Porsche yetkililerine göre motor sporları seven insanların, yarışlarda çevreci ve düşük emisyonlu araçların kullanmasından pozitif yönlü etkileneceklerini düşünmektedirler. 

Alman Otomobil Devi Porsche, Formula 1’e Dönecek mi? Sorusu, yarışlarda sentetik yakıt kullanılması ile doğru orantılıdır. Sentetik yakıtlar konusunda en büyük geliştirici olan Alman devleti ve Alman otomobil üreticilerinin, yarışlarda sentetik yakıt kullanma isteğinin sonuçlarını gelecek aylarda göreceğiz.

İkinci El Porsche İlanları

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here