Audi Hakkında Az Bilinen Gerçekler!

0
2796
audi hakkında bilinmeyenler

Biliyoruz ki Audi Otomotiv, yüksek teknolojiye sahip güvenilir, konforlu ve hızlı araçları ile dünyanın en çok tercih edilen otomobillerini üretiyor. Almanya asıllı Audi, birçok kişinin favori markası. Her ne kadar otomobiller ve markaları hakkında az çok bilgi sahibi olsak da elbette ki bilmediğimiz çok fazla şey de var. Bizler de sizlere Audi hakkında bilinmeyenler ya da az bilinen 15 gerçekten bahsedeceğiz. Aynı zamanda Audi sahibi kim sorusuna da cevap vereceğiz. Keyifli okumalar…

Audi Sahibi Kim ?

Audi, August Horch tarafından 1899 yılında temelleri atılan şirket olarak karşımıza çıkıyor. Bu şirket bugünkü lüks Audi arabalarının da öncüsü olmuştur.

audi sahibi kim

Audi Hakkında Bilinmeyenler

1. Audi markasının temeli 1899 yılına dayanıyor.

Audi, Alman mühendis ve otomobil öncüsü August Horch tarafından 1899 yılında kurulan bir firmadır. Şirketin resmi araç üretimi ise 1909 yılında başlamıştır.

2. Audi firmasının kurucusu August Horch, 3 yıl boyunca Carl Benz’in yanında çalışmıştır.

Alman asıllı Audi Otomotivin kurucusu August Horch, ilk olarak 1926 yılında Carl Benz tarafından kurulan Mercedes şirketinde alt eleman olarak çalışmış. Yani August Horch, kendi girişiminden önce 3 yıl boyunca Mercedes Benz çatısı altında çalışmıştır.

3.1932 yılında Auto Union adı ile kuruldu.

Audi firmasının kurucusu August Horch, ilk olarak 1899 yılında A.Horch ve Cie adlı bir otomobil imalat şirketi kurmuştur. Bu şirket 1909 yılına kadar aktif olarak çalıştıktan sonra, 1932 yılında Wandarer ve Audi firmaları ile birleşerek Auto Union adını almıştır.

audi hakkında bilinmeyenler

4. Horch Automobilwerke adı yasal sebeplerden dolayı Audi haline gelmiştir.

August Horch, 1899 yılında ortağı Cie ile yollarını ayırmıştır. Daha sonra ise yeni bir şirket kurma kararı almıştır. Augusto, Audi’yi Horch Automobilwerke adı ile kurup yasal sebeplerden dolayı isim değişikliği yaparak “Audi” ismi ile anılmıştır.

5. Audi ismi bir çocuk tarafından keşfedilmiştir.

Audi hakkında bilinmeyenler yazımızın bir konusu da ismi için ilham alınmış olması. Şirketin kurucusu August Horch’un yakın arkadaşı Franz Fikentscher’in oğlu tarafından keşfedilen bir isimdir.

6. Audi’nin logosu, 4 farklı otomobil firmasını simgelemektedir.

Aslında Audi firmasının logosu, Auto Union bünyesindeki şirketleri temsil ediyor. Her şirket de kendi pazar segmentine sahip. Üst sınıf lüks otomobiller için Horch, lüks otomobiller için Audi, standart orta büyüklükteki otomobiller için Wanderer, küçük otomobiller ve motosikletler için ise DKW firmaları birleşmiştir. Ek olarak Audi logosu, Uluslararası Olimpiyatlar Komitesi tarafından mahkemeye verilmiş. Ancak dava, Audi firmasının kazanması ile sonuçlanmıştır.

audi

7. İlk soldan direksiyonlu arabayı üreten, Audi.

İlk soldan direksiyonlu otomobil, 1921 yılında Audi tarafından üretmiştir. Araç, K Tipi model olarak piyasaya sürülmüş ve devasa bir popülerlik kazanarak otomobillerde trend belirleyici olmuştur.

8. Audi’nin çarpışma testi geçmişi 75 yıla dayanıyor.

Audi otomobil firması, araçlarının güvenliğinden emin olmak için 1940’lı yıllardan bu güne kadar çarpışma testleri yapmaktadır. Şirket özellikle, Audi F7 modelini baştan aşağıya kadar çarpışma testinde kullanarak arabasının güvenliğini kanıtlamıştır. İlk çarpışma testini ise 1930’lu yıllarda Mercedes-Benz firması yapmıştır.

9.1938 yılında dünyanın en hızlı arabasını üreten: Audi.

Audi, her zaman Mercedes-Benz ile  en büyük rakip olmuştur. Firma, II.Dünya Savaşı’ndan hemen önce dünyanın en hızlı arabasını yapmaya karar vermiş. Bu karar sonrası da Ferdinand Porsche ve Auto Union ortaklığında bir araba üretilmiş. İşte o araba V16 motor, 560 beygir gücüyle 268.4 mil hıza ulaşmıştır.

10. Audi, 1976 yılına kadar 2 milyon araç üretmiştir.

Audi, 1971 yılına gelindiğinde yaklaşık olarak 500 binden fazla araç üretimi gerçekleştirmiştir. Aradan 5 yıl geçtikten sonra ise firmanın üretim sayısı 2 milyonun üzerine çıkmıştır. Üretilen araçların 800.000’den fazlası da Audi 100 modelidir.

audi quattro

11. Audi firması, 1980 Dünya Ralli Şampiyonası için Quattro modelini üretmiştir.

Marka, 1980’li yıllarda Dünya Ralli Şampiyonası için gerçekleştirilen dört tekerlekli çekiş sistemine meydan okuma kararı almış. Daha sonra ise, bugün hepimizin bildiği Quattro’yu ralli araçlarına uygun şekilde tasarlanıştır. Quattro, birçok ödüle layık görülmüştür.

12. Le Mans’ın efendisi: Audi

Audi, Le Mans’ın efendisi olarak da bilinmektedir. Marka, tam 13 kez şampiyonluk kazanarak, R8 modeli ile pistlere adını altın harflerle yazdırmayı başarmıştır. 2006 yılında turbo şarjlı olarak ürettiği “V10 R10 TDI” ve 2012 yılında “R18 e-tron Quattro” modelleri ile de araçlarının dayanıklılığını kanıtlamıştır.

13. Audi, Lunar XPRIZE yarışmasına katılmıştır.

Google firmasının 2018 yılında düzenlediği 30 milyon dolar değerinde olan Lunar XPRIZE adlı yarışmaya Audi de katılmıştır. Firma, Quattro tarafından desteklenen bir Lunar Rover inşa etmek için bilim adamları ile birlikte Audi Lunar Quattro’yu kurmuştur.

14. Audi RS, Porsche firması ile ortak olarak üretilmiştir.

Audi hakkında bilinmeyenler neler ? Audi’nin çok sevilen RS Modeli, Porsche otomobil şirketi ile birlikte geliştirilmiş. RS modelinin frenleri, ön ızgarası ve yükleme kapağı Porsche’un logosunu taşımaktadır.

15. Audi, araç motorlarında alüminyum ve karbon fiber kullanmaktadır.

Audi’nin beğenilen modellerinden RS3’ün 5 silindirli turbo motoru, dökme demir yerine alüminyum malzemeden üretiliyor. Bu işlem ise motorun 26 kg daha hafif olmasını sağlamaktadır. Audi firması R8 modeli için de alüminyum ve karbon fiber malzeme tercih etmektedir.

Sıfır km Audi modelleri için tıklayın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here